Wij zijn Solvid Ondernemen, een team van ervaren deskundigen en ondersteunend personeel. Wij vinden dat ondernemers de wereld mooier maken. Onze focus ligt daarbij op het MKB. Wist je dat 99% van de bedrijven in Nederland onder het MKB valt? Verreweg de meeste mensen in Nederland werken voor een MKB bedrijf. Deze ondernemers maken onze economie florerend. Van de kleine slager op de hoek tot de maakbedrijven op het dichtstbijzijnde industrieterrein. Onze missie is om zoveel mogelijk ondernemers te laten slagen in het waarmaken van hun dromen. De vele ondernemers die wij begeleiden beamen:

“Succesvol ondernemen begint bij Solvid Ondernemen”

Dit doen we door elke ondernemer te respecteren om zijn of haar expertise en deze aan te vullen met onze jarenlange ervaring op het gebied van ondernemerschap. Samen komen we tot het beste resultaat. Voor ons staan daarin drie zaken centraal:

Vrijblijvende kennismaking

Ongeacht waar je op het gebied van ondernemerschap tegen aan loopt en waar je vragen over hebt: om je het beste te kunnen helpen gaan we eerst goed naar je luisteren. Je krijgt alle ruimte om jouw verhaal te doen. De koffie staat altijd klaar en aan dit eerste gesprek zijn nooit kosten verbonden. Zo kunnen we je beter adviseren en een traject op maat samenstellen.

Maatwerk

Zoals we net al zeiden: door de vrijblijvende kennismaking zijn we in staat een traject op maat samen te stellen. Maatwerk is een belangrijk onderdeel van al onze begeleidingstrajecten. Of het nu gaat om financieringsvraagstukken, re-integratie, bedrijfsoptimalisatie of outplacement; geen enkele ondernemer is hetzelfde. Bij ons geen standaard invulopdrachten of computermodules maar één op één gesprekken met een vaste adviseur die je ook buiten deze gesprekken om altijd kan bellen of mailen met alle vragen die je hebt.

Succesvol

Ons uiteindelijke doel is te allen tijde dat jouw onderneming een succes wordt. Door onze ervaring met het ondernemerschap behoeden we je voor de valkuilen. Uit ervaring weten we waar de belangrijkste knelpunten zitten voor een ondernemer. Bijvoorbeeld bij de start als er een financieringsbehoefte is. Daarom gebruiken we bij een financieringsaanvraag alle mogelijke vormen van bedrijfsfinanciering om tot een succesvolle aanvraag te komen. Of na de start als je meer klanten wilt, dan zetten we onze succesvolle en wetenschappelijk onderbouwde SOM-methode in om tot meer klanten te komen.

Ben je benieuwd wat wij gaan doen om jouw onderneming of ondernemingsidee succesvol te maken? Dat leggen we je graag persoonlijk uit als je contact met ons opneemt. Je kunt daarvoor tijdens kantooruren bellen met 013-7115143 of anders het contactformulier invullen. Dan nemen wij contact met jou op.

"It always seems impossible until it’s done"

Nelson Mandela

Onze Medewerkers:

Pedro van Helden
Directeur
Functie:
In 2008 ben ik, naast mijn studie, begonnen bij Solvid Ondernemen als Business Developer, waarna ik in 2009 Junior Consultant werd. Tijdens deze werkzaamheden heb ik ondersteuning aangeboden op allerlei uiteenlopende vlakken van het ondernemerschap. In een uitvoerig onderzoek ben ik gaan analyseren wat de knelpunten zijn bij het ondernemen. Dit blijkt een financiering te zijn en het vraagstuk: “hoe kom ik aan voldoende klanten”. In deze twee aspecten van het ondernemerschap heb ik mij dan ook in gespecialiseerd. In 2010 ben ik directeur geworden van Solvid Ondernemen.


Achtergrond:
Ik heb een bedrijfseconomische studie afgerond aan de universiteit van Tilburg. In de loop van mijn studie heb ik me gespecialiseerd in de richting organisatie en strategie met een Master Strategic Management. Tevens heb ik ook nog een studie fiscale economie gedaan. Naast mijn studie ben ik ook al snel gaan ondernemen, omdat hier toch echt mijn interesse ligt.

Interesse:
Organisatorische ontwikkelingen, strategische en financiële planning, professioneel netwerken en marketing technische vraagstukken. Skiën, voetbal, tennis, squash en uitgaan met vrienden.

Pieter Velings
Senior Consultant
Functie:
In 2010 ben ik bij Solvid Ondernemen gestart als junior consultant. In deze periode heb ik me bezig gehouden met het schrijven van bedrijfsplannen en het individueel begeleiden van ondernemers met een financieringsbehoefte. Door de jaren heen ben ik me steeds meer bezig gaan houden met het individueel coachen en begeleiden van ondernemers. Inmiddels ben ik senior consultant en ben ik verantwoordelijk voor de communicatie met opdrachtgevers en beheer ik een eigen klantenportefeuille.


Achtergrond:
Na mijn VWO diploma te hebben behaald ben ik gestart met een opleiding bedrijfseconomie. Na het behalen van mijn bachelor kreeg ik de kans om te starten als junior consultant bij Solvid Ondernemen.

Interesse:
Mijn interesses liggen voornamelijk op het sportieve vlak. Ik voetbal zowel op het veld als in de zaal. Daarnaast ben ik actief als jeugdscheidsrechter. Ook houd ik van hardlopen en wielrennen. In het weekend vind ik het gezellig en belangrijk tijd door te brengen met mijn gezin en met vrienden.

Jochem Vos
Senior Consultant
Functie:
Sinds 2013 ben ik werkzaam bij Solvid Ondernemen. Gestart als junior consultant, maar inmiddels doorgegroeid naar de rol van senior consultant.


Achtergrond:
Door mijn passie voor het ondernemerschap ben ik direct na het afronden van de studies International Business Administration (BSc) en Strategic Management (MSc) aan de Universiteit van Tilburg aan de slag gegaan bij Ondernemersadviesbureau Solvid Ondernemen. Als bedrijfs- en financieel adviseur heb ik daar vele ondernemers in zeer uiteenlopende branches verder geholpen, zowel op het vlak van strategiebepaling als bij het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering. Ik ben bekend met uiteenlopende financieringswijzen en de eisen die daarbij gesteld worden door externe financierders, waardoor ik op maat advies kan geven en zodoende de kans op een succesvolle financieringsaanvraag weet te optimaliseren

Interesse:
Naast het werk ben ik een fervent hardloper. Daarnaast golf ik met enige regelmaat en trek ik er graag met de motor op uit.

Rudi Neijenhuis
Consultant
Functie:
Sinds begin 2014 word ik als consultant ingezet bij Solvid Ondernemen. Ik houd de eerste gesprekken met ondernemers om hun ideeën te toetsen op haalbaarheid en begeleid ondernemers bij hun financieringsaanvraag.

Achtergrond:
Ik heb de bachelor bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg gevolgd en aansluitend hieraan ook nog de master Strategic Management. Deze opleidingen richten zich volkomen op het bedrijfsleven, van het analyseren van de markt tot het het introduceren van nieuwe producten, alle facetten van een onderneming zijn aan bod gekomen.

Interesse:
Voetbal en wielrennen, zowel passief voor de TV, maar ook actief zelf. (Kaart)spellen zoals rikken, klaverjassen, bridgen en bordspellen zoals kolonisten van Catan, Puerto Rico en Ticket to Ride.
Richard Janssen
Consultant
Functie:
Om op niveau effectief te kunnen coachen is kennis van ondernemerschap, management, leidinggeven en verantwoordelijk zijn voor een organisatie van essentieel belang. Met dertig jaar ervaring in de (fashion) retail als manager, directeur en zelfstandig ondernemer en door mijn grote passie voor het ontwikkelen van mensen en teams, mijn energieke persoonlijkheid en mijn ervaring ben ik voor velen een prettige, betrouwbare en bekwame sparringpartner die zeer goed in staat is om zich (uit ervaring) te verplaatsen in de positie en de problematiek van een persoon en een organisatie.
Tobias van de Lest
Consultant

Functie:
In 2011 is Tobias begonnen bij Solvid Ondernemen als Junior Consultant. Tegenwoordig is hij verantwoordelijk voor de re-integratie afdeling Solvid Werkt. Zijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het begeleiden van klanten bij vinden van een nieuwe baan. Verder heeft hij intensief contact met het UWV en houdt hij zich bezig met acquisitie.

Achtergrond:
In 2011 is Tobias afgestudeerd als bestuurskundige aan de Universiteit van Tilburg. Tijdens deze studie heeft hij geleerd om via een analytische en oplossingsgerichte blik naar problemen te kijken. Daardoor is hij goed in staat om klanten te begeleiden richting een nieuwe uitdaging.

Interesse:
Naast zijn werk bij Solvid Werkt liggen de interesses van Tobias vooral op het sportieve en sociale vlak. Zo voetbalt hij nog steeds elke week en stapt hij bij mooi weer graag op de wielrenfiets. Verder gaat hij graag een drankje doen met vrienden.

Anneke Broers
Office Manager
Functie:
Sinds 2014 ben ik werkzaam bij Solvid Ondernemen als Office Manager. Ik ben begonnen met een stage via een re-integratietraject. Na het afronden van dit traject mocht ik blijven. Ik vind het geweldig om met mensen om te gaan, de klanten te ontvangen, de drukke agenda’s te beheren. Ik benader ook nieuwe klanten en overtuig hen van de kwaliteit van Solvid Ondernemen. Ik kan dus wel zeggen dat ik het helemaal gevonden heb om te werken binnen Solvid.

Interesse:
In mijn vrije tijd ga ik zwemmen zowel sportief als recreatief. Spelletjes doen met de kinderen en wandelen met Flip de hond. Ook uit eten gaan en af en toe een filmpje pakken behoren tot mijn favoriete bezigheden.

Coert van Gogh
Financieel Adviseur
Functie:
Op 27 mei 2011 is Akso Administratie opgericht, die door Coert wordt geleid. Dit administratiekantoor is gevestigd in hetzelfde pand als Solvid Ondernemen. Door de nauwe samenwerking kan Solvid Ondernemen een completer dienstenpakket kon aanbieden aan (potentiële) klanten en is de slagkracht van beide ondernemingen duidelijk toegenomen. Door Coert in huis te halen zijn de communicatielijnen tussen de afdelingen beduidend korter en efficiënter geworden, nu de afhankelijkheid van externe adviseurs is weggenomen.
Etienne van Leemput
Adviseur Verzekeringen
Functie:
Etienne is onze verzekeringsman. Met zijn dienstverlening in house, maar in een aparte onderneming Verso Verzekeringen, kan Solvid Ondernemen een nog breder scala aan adviezen geven en helpen ondernemers geld te besparen.