Wij zijn Solvid Ondernemen, een team van ervaren deskundigen en ondersteunend personeel. Wij vinden dat ondernemers de wereld mooier maken. Onze focus ligt daarbij op het MKB. Wist je dat 99% van de bedrijven in Nederland onder het MKB valt? Verreweg de meeste mensen in Nederland werken voor een MKB bedrijf. Deze ondernemers maken onze economie florerend. Van de kleine slager op de hoek tot de maakbedrijven op het dichtstbijzijnde industrieterrein. Onze missie is om zoveel mogelijk ondernemers te laten slagen in het waarmaken van hun dromen. De vele ondernemers die wij begeleiden beamen:

“Succesvol ondernemen begint bij Solvid Ondernemen”

Dit doen we door elke ondernemer te respecteren om zijn of haar expertise en deze aan te vullen met onze jarenlange ervaring op het gebied van ondernemerschap. Samen komen we tot het beste resultaat. Voor ons staan daarin drie zaken centraal:

Vrijblijvende kennismaking

Ongeacht waar je op het gebied van ondernemerschap tegen aan loopt en waar je vragen over hebt: om je het beste te kunnen helpen gaan we eerst goed naar je luisteren. Je krijgt alle ruimte om jouw verhaal te doen. De koffie staat altijd klaar en aan dit eerste gesprek zijn nooit kosten verbonden. Zo kunnen we je beter adviseren en een traject op maat samenstellen.

Maatwerk

Zoals we net al zeiden: door de vrijblijvende kennismaking zijn we in staat een traject op maat samen te stellen. Maatwerk is een belangrijk onderdeel van al onze begeleidingstrajecten. Of het nu gaat om financieringsvraagstukken, re-integratie, bedrijfsoptimalisatie of outplacement; geen enkele ondernemer is hetzelfde. Bij ons geen standaard invulopdrachten of computermodules maar één op één gesprekken met een vaste adviseur die je ook buiten deze gesprekken om altijd kan bellen of mailen met alle vragen die je hebt.

Succesvol

Ons uiteindelijke doel is te allen tijde dat jouw onderneming een succes wordt. Door onze ervaring met het ondernemerschap behoeden we je voor de valkuilen. Uit ervaring weten we waar de belangrijkste knelpunten zitten voor een ondernemer. Bijvoorbeeld bij de start als er een financieringsbehoefte is. Daarom gebruiken we bij een financieringsaanvraag alle mogelijke vormen van bedrijfsfinanciering om tot een succesvolle aanvraag te komen. Of na de start als je meer klanten wilt, dan zetten we onze succesvolle en wetenschappelijk onderbouwde SOM-methode in om tot meer klanten te komen.

Ben je benieuwd wat wij gaan doen om jouw onderneming of ondernemingsidee succesvol te maken? Dat leggen we je graag persoonlijk uit als je contact met ons opneemt. Je kunt daarvoor tijdens kantooruren bellen met 013-7115143 of anders het contactformulier invullen. Dan nemen wij contact met jou op.

"It always seems impossible until it’s done"

Nelson Mandela

Onze Medewerkers:

Pedro van Helden
Directeur
Functie:
In 2008 ben ik, naast mijn studie, begonnen bij Solvid Ondernemen als Business Developer, waarna ik in 2009 Junior Consultant werd. Tijdens deze werkzaamheden heb ik ondersteuning aangeboden op allerlei uiteenlopende vlakken van het ondernemerschap. In een uitvoerig onderzoek ben ik gaan analyseren wat de knelpunten zijn bij het ondernemen. Dit blijkt een financiering te zijn en het vraagstuk: “hoe kom ik aan voldoende klanten”. In deze twee aspecten van het ondernemerschap heb ik mij dan ook in gespecialiseerd. In 2010 ben ik directeur geworden van Solvid Ondernemen.


Achtergrond:
Ik heb een bedrijfseconomische studie afgerond aan de universiteit van Tilburg. In de loop van mijn studie heb ik me gespecialiseerd in de richting organisatie en strategie met een Master Strategic Management. Tevens heb ik ook nog een studie fiscale economie gedaan. Naast mijn studie ben ik ook al snel gaan ondernemen, omdat hier toch echt mijn interesse ligt.

Interesse:
Organisatorische ontwikkelingen, strategische en financiële planning, professioneel netwerken en marketing technische vraagstukken. Skiën, voetbal, tennis, squash en uitgaan met vrienden.

Pieter Velings
Senior Consultant
Functie:
In 2010 ben ik bij Solvid Ondernemen gestart als junior consultant. In deze periode heb ik me bezig gehouden met het schrijven van bedrijfsplannen en het individueel begeleiden van ondernemers met een financieringsbehoefte. Door de jaren heen ben ik me steeds meer bezig gaan houden met het individueel coachen en begeleiden van ondernemers. Inmiddels ben ik senior consultant en ben ik verantwoordelijk voor de communicatie met opdrachtgevers en beheer ik een eigen klantenportefeuille.


Achtergrond:
Na mijn VWO diploma te hebben behaald ben ik gestart met een opleiding bedrijfseconomie. Na het behalen van mijn bachelor kreeg ik de kans om te starten als junior consultant bij Solvid Ondernemen.

Interesse:
Mijn interesses liggen voornamelijk op het sportieve vlak. Ik voetbal zowel op het veld als in de zaal. Daarnaast ben ik actief als jeugdscheidsrechter. Ook houd ik van hardlopen en wielrennen. In het weekend vind ik het gezellig en belangrijk tijd door te brengen met mijn gezin en met vrienden.

Jeanne Peijnenburg
Senior Consultant
Functie:
Mijn hart ligt bij ondernemers; ik kom zelf uit een ondernemersgezin en mijn halve familie is ook zelfstandig ondernemer. Ik spreek hun taal en begrijp heel goed hoeveel er op je af komt als je wilt gaan starten met een eigen bedrijf maar ook hoe fantastisch het is om uiteindelijk iets moois op de rit te zetten waar je trots op bent. Ik vind het een voorrecht om daarbij te mogen ondersteunen en begeleiden; ik zorg er voor dat alle stappen naar de aanloop van een bedrijf aan bod komen en dat er een goed en haalbaar plan komt om te starten. Ook bij vragen op het gebied van financiering en marketing help ik je verder.


Achtergrond:
Ik heb jarenlange ervaring als ondernemersadviseur bij de Kamer van Koophandel en zet die ervaring graag in om onze klanten verder te helpen. Ik hoop je in de toekomst te ontmoeten; let’s start!

Rudi Neijenhuis
Consultant
Functie:
Sinds begin 2014 word ik als consultant ingezet bij Solvid Ondernemen. Ik houd de eerste gesprekken met ondernemers om hun ideeën te toetsen op haalbaarheid en begeleid ondernemers bij hun financieringsaanvraag.

Achtergrond:
Ik heb de bachelor bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg gevolgd en aansluitend hieraan ook nog de master Strategic Management. Deze opleidingen richten zich volkomen op het bedrijfsleven, van het analyseren van de markt tot het het introduceren van nieuwe producten, alle facetten van een onderneming zijn aan bod gekomen.

Interesse:
Voetbal en wielrennen, zowel passief voor de TV, maar ook actief zelf. (Kaart)spellen zoals rikken, klaverjassen, bridgen en bordspellen zoals kolonisten van Catan, Puerto Rico en Ticket to Ride.
Richard Janssen
Consultant
Functie:
Om op niveau effectief te kunnen coachen is kennis van ondernemerschap, management, leidinggeven en verantwoordelijk zijn voor een organisatie van essentieel belang. Met dertig jaar ervaring in de (fashion) retail als manager, directeur en zelfstandig ondernemer en door mijn grote passie voor het ontwikkelen van mensen en teams, mijn energieke persoonlijkheid en mijn ervaring ben ik voor velen een prettige, betrouwbare en bekwame sparringpartner die zeer goed in staat is om zich (uit ervaring) te verplaatsen in de positie en de problematiek van een persoon en een organisatie.
Huub Kurvers
Consultant

Functie:
Als senior consultant houd ik mij bezig met het coachen en begeleiden van klanten. Ik heb veel ervaring opgedaan als zelfstandig ondernemer, waardoor ik begrijp waar een startende ondernemer tegenaan loopt. In mijn werk ben ik een enthousiaste sparringpartner en vind ik het belangrijk dat de klant zich bij mij op zijn gemak voelt.

Achtergrond:
Ik ben ooit begonnen met werken in een herenmodezaak als verkoper, maar al snel was ik bedrijfsleider in een sportzaak. Ondernemen lijkt echter in mijn bloed te zitten, dus ik begon als franchisenemer met een sportzaak. Waar ik kansen zie, grijp ik deze aan. Dit heeft er mede voor gezorgd dat ik franchisegever was van een modeformule in retail met 15 zaken. Als franchisegever hield ik me bezig met inkoop en werving & selectie, maar ook met de begeleiding van franchisenemers. Het is mijn passie om mensen verder te helpen in het ondernemerschap en hen te behoeden voor valkuilen

Interesse:
Mijn hele leven heb ik veel verschillende sporten gedaan. Voor een potje voetbal, tennis, golf of squash kun je mijn altijd uitdagen! Daarnaast ben ik de trotste vader van een zoon van 20 jaar oud, waar ik graag mijn tijd mee doorbreng.

Renzo Pereira
Consultant
Functie:
In december 2018 ben ik bij Solvid Ondernemen gestart als consultant. In deze rol ga ik me bezig houden met het individueel begeleiden van (startende) ondernemers. Zelf kom ik uit een ondernemende familie en heb ik de afgelopen jaren gezien hoe veel er op je af kan komen als ondernemer. Ik vind het daarom ook erg leuk dat ik in alle aspecten van het ondernemerschap ondersteuning mag bieden.

Achtergrond:
Ik heb de bachelor International Business and Management afgerond aan de Avans Hogeschool in Den Bosch. Tijdens mijn studie heb ik me gespecialiseerd in de richting van de marketing en financiële strategie van een organisatie. Na het behalen van mijn bachelor ben ik gaan werken als corporate recruiter bij een internationaal bedrijf, om zo meer inzicht te krijgen in de drijfveren van mensen om stappen te maken in hun carrière. Door deze ervaring ben ik een sparringpartner die zich makkelijk kan verplaatsen in de persoon tegenover mij, om zo tot de kern te komen. Nu ben ik werkzaam als consultant bij Solvid Ondernemen en is het mijn doel om klanten te helpen bij zijn/haar ondernemersdroom.

Interesse:
Mijn interesse ligt voornamelijk op het gebied van voetbal. Zelf heb ik een topsport achtergrond en ik volg aandachtig binnen- en buitenlandse wedstrijden. Daarnaast ben ik voetballer bij VV Dongen, waar we spelen in de landelijke 3e divisie. Verder vind ik het belangrijk om tijd door te brengen met familie en vrienden op de dagen dat ik niet aan het voetballen ben.

Suzan Lips
Consultant
Functie:
Sinds eind 2018 ben ik werkzaam als consultant bij Solvid Ondernemen. Ik houd mij voornamelijk bezig met het coachen en begeleiden van klanten. Door de financiële kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn studie en recente werkervaring, weet ik wat er benodigd is om een onderneming succesvol te runnen.

Achtergrond:
Tijdens de studie accountancy heb ik werkervaring opgedaan bij verschillende accountancykantoren. Na het behalen van mijn bachelor besloot ik echter om een andere kant op te gaan en kwam in het bedrijfsleven terecht. Zo ben ik werkzaam geweest als junior controller bij een uitzendbureau en een internationaal productiebedrijf. Hier hield ik me onder andere bezig met productie-analyses, het voeren van de administratie, het opstellen van budgetten en de naleving hiervan, het opstellen van de jaarstukken en de btw-aangiften.

Interesse:
Ik ben een gezelschapsmens en spendeer mijn vrije tijd dan ook graag met familie en vrienden. Verder sport ik ook graag en probeer ik een gezonde levensstijl te hanteren.

Sari Willems
Consultant
Functie:
Vanaf eind 2018 ben ik begonnen als consultant om startende ondernemers te begeleiden en coachen. Met mijn HR achtergrond begeleid ik starters om vanuit hun eigen kracht een gezonde onderneming te beginnen.


Achtergrond:
Na mijn studie HRM heb ik eerst in het bedrijfsleven commerciële ervaring op gedaan en was ik verantwoordelijk voor verschillende HR projecten zoals training & development van medewerkers. In mijn laatste functie heb ik gewerkt als HR manager in de fitnessbranche waarbij ik zowel op operationeel als strategisch vlak actief was. Daarnaast heb ik gewerkt als zelfstandig ondernemer in een hele andere richting: massages.

Interesse:
Ik houd ervan buiten actief bezig te zijn met een potje rugby, te wandelen of een tocht te maken met vrienden op de racefiets. Daarnaast vind ik het ook heerlijk om te relaxen met een dagje sauna en te netflixen op de bank, vergezeld met chocolade.

Anneke Broers
Office Manager
Functie:
Sinds 2014 ben ik werkzaam bij Solvid Ondernemen als Office Manager. Ik ben begonnen met een stage via een re-integratietraject. Na het afronden van dit traject mocht ik blijven. Ik vind het geweldig om met mensen om te gaan, de klanten te ontvangen, de drukke agenda’s te beheren. Ik benader ook nieuwe klanten en overtuig hen van de kwaliteit van Solvid Ondernemen. Ik kan dus wel zeggen dat ik het helemaal gevonden heb om te werken binnen Solvid.

Interesse:
In mijn vrije tijd ga ik zwemmen zowel sportief als recreatief. Spelletjes doen met de kinderen en wandelen met Flip de hond. Ook uit eten gaan en af en toe een filmpje pakken behoren tot mijn favoriete bezigheden.

Coert van Gogh
Financieel Adviseur
Functie:
Op 27 mei 2011 is Akso Administratie opgericht, die door Coert wordt geleid. Dit administratiekantoor is gevestigd in hetzelfde pand als Solvid Ondernemen. Door de nauwe samenwerking kan Solvid Ondernemen een completer dienstenpakket kon aanbieden aan (potentiële) klanten en is de slagkracht van beide ondernemingen duidelijk toegenomen. Door Coert in huis te halen zijn de communicatielijnen tussen de afdelingen beduidend korter en efficiënter geworden, nu de afhankelijkheid van externe adviseurs is weggenomen.
Etienne van Leemput
Adviseur Verzekeringen
Functie:
Etienne is onze verzekeringsman. Met zijn dienstverlening in house, maar in een aparte onderneming Verso Verzekeringen, kan Solvid Ondernemen een nog breder scala aan adviezen geven en helpen ondernemers geld te besparen.