B Corp certificering

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Beste lezer,

Vol trots delen wij met jou het geweldige nieuws dat Solvid Ondernemen BV nu officieel gecertificeerd is als ‘B Corp’ .

Waarom is B Corp zo belangrijk?

B Corp is een keurmerk dat sinds 2006 wordt toegekend door B Lab, een Amerikaanse non-profitorganisatie. De organisatie heeft een holistische kijk op het transformeren van de wereldeconomie. Ze beoordeelt daarom ondernemingen, die impact willen maken op deze transformatie, niet alleen op één product of een specifiek onderdeel van de organisatie máár op de gehele organisatie, alle procedures en alle handelingen.

Hiernaast is het ‘willen maken’ van impact niet belangrijk in de beoordeling, maar de ‘daadwerkelijke, concrete’ impact van doorslaggevende aard bij de toekenning van de certificering. Deze positieve impact op mens, milieu en maatschappij is hetgeen dat telt.
Inmiddels zijn er wereldwijd 6.600 onderneming B Corp gecertificeerd , waarvan 1.200 in Europa en daarvan 178 in Nederland. Wij zijn opgenomen in een rijtje van aansprekende Nederlandse bedrijfsnamen als Brabantia, HAK, Mr Marvis, Nutricia (Danone), Dille & Kamille, Rituals, Triodos Bank en Fairtrade Original.

Wat zijn de voornaamste criteria waar wij aan moeten voldoen?

Prestaties: Solvid Ondernemen moet aantoonbaar maken dat het hoge sociale en ecologische prestaties levert. Ons management, onze medewerkers, ons netwerk, werkomgeving en onze doelgroepen hebben alle meegewogen in de uitkomst van het onderzoek op deze prestaties.

Verantwoordelijkheid: Onze duurzame en maatschappelijke missie moet geborgd zijn binnen de statuten, cultuur, structuur en werkwijze. Hiermee moeten wij aantoonbaar maken dat wij binnen alle geledingen en activiteiten het beste nastreven voor mens en milieu.

Transparantie: De impact op sociaal-maatschappelijke en ecologische onderwerpen moet door Solvid Ondernemen op transparante en meetbare wijze gepubliceerd zijn en uiteraard voldoen aan gestelde eisen. Vanaf heden is dat ook zichtbaar op de website van B Lab. Ons B Impact Report moet daar (blijven) voldoen aan de hoge maatstaven die B Lab wereldwijd hanteert.

Waarom zijn wij trots?

Omdat Solvid Ondernemen altijd heeft gewerkt aan het vergroten van haar impact op vlak van re-integratie en ondernemerschap én, zonder aanpassingen aan te brengen aan haar filosofie en methodieken, direct voor het strenge assessment van B Lab is geslaagd. Wij zijn daarmee het enige re-integratiebureau, wereldwijd, dat B Corp gecertificeerd is. Mogen we dan een beetje trots zijn?

Waar staan we nu?

Als B Corp worden wij blijvend getoetst door B Lab op onze impact. Wij staan nu dus op een plek waar wij graag uitgedaagd worden om onze hoge standaarden te blijven verhogen en daarmee onze kwaliteit blijven verbeteren. Deze voortdurende verbeteringen zetten wij uiteraard in bij onze opdrachtgevers om hun doelstellingen te halen en bij onze klanten om hun ondernemersdromen te realiseren. Wij gaan deze uitdaging graag aan omdat dit altijd de missie van Solvid Ondernemen is geweest.

Met deze B Corp certificering zijn wij nu ook onderdeel van een zichtbare, mondiale beweging die bewust bijdraagt aan een betere leefomgeving op sociaal-maatschappelijk en ecologisch vlak. Wij voelen ons daarom nog meer gesterkt in onze missie en zullen dat ook in de komende jaren graag aan jullie blijven tonen.

Mocht je meer willen weten over Solvid Ondernemen en de B Corp certificering dan horen wij dat graag van je.

Kijk ook eens op een van de volgende website:
https://www.bcorporation.net/
https://bcorporation.eu/

Ondernemen vanuit je uitkeringssituatie?

Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Recente artikelen

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit