Klantverhaal Vivian Stijnen

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Het begin van de onderneming

Voordat Vivian begon te ondernemen heeft ze de opleiding HBO-V gevolgd en een tijd binnen de zorg gewerkt. Haar carrière als wijkverpleegkundige kwam ten einde toen ze in 2004 niet meer de rechtstreekse zorg kon bieden die van haar vereist werd. Haar toenmalige werkgever bood weinig perspectief voor de toekomst en al gauw kwam Vivian thuis te zitten. Toen haar dochter naar groep 7 ging merkte Vivian op dat haar rol als moeder minder tijd in beslag nam en had ze al gauw door dat ze een nieuw doel voor ogen moest nemen. Na een actieve periode bij de The New Business Women merkt Vivian dat het ondernemerschap haar aanstaat en besloot ze om te gaan ondernemen. In 2018 begon de inventarisatie over Mama’s van Pareltjes en in januari 2020 was haar onderneming een feit: Mama’s voor Pareltjes staat ingeschreven bij de KvK.

Vivian heeft met haar onderneming één doel voor ogen: minder mopperen en meer plezier! Mama’s van Pareltjes is een bedrijf dat moeders begeleidt naar een succesvolle communicatie hun kinderen. Vivian leert moeders met kinderen tussen 5 en 12 jaar oud hoe ze effectiever met hun kind kunnen communiceren, om zo een sterkere en prettigere band te creëren. Door middel van een focus op de manier van communiceren, in plaats van enkel de inhoud, ontstaat er begrip en zelfvertrouwen bij het kind, maar ook bij de moeder zelf. Hierdoor zijn moeders minder energie kwijt aan (mis)communicaties, hoeven ze minder te “straffen” en voelt het kind zich gehoord en begrepen. “Het gaat vooral om de aanpak” zegt Vivian. “Door een kind van zijn Gameboy af te plukken creëer je een slechte situatie”, dit voorkom je door een diepere verbinding met elkaar te hebben, alsmede door een andere manier van contact te maken met elkaar.

Als toekomstplannen voor het aankomend jaar wil Vivian online trainingen (inclusief persoonlijk afgestemde coaching) aan gaan bieden en zelf trainingen gaan volgen om zo nog uitgebreidere diensten te kunnen leveren. Ook wil ze werken aan het huidige taboe rond opvoedhulp. “Er wordt niet vaak open over gesproken. De huidige aanpak van veel moeders is niet per se goed of fout, maar het kan leuker, anders en succesvoller.”

De invloed van het ondernemerschap

In het begin moest Vivian wennen aan het ondernemerschap, waardoor ze zich onzeker voelde. Ze zat met vragen zoals: “Kan ik het wel?”, “Hoe maak ik mijn bedrijf winstgevend?” en “Hoe ga ik mijn doelgroep bereiken?”. Ze merkte echter al gauw dat alle puzzelstukjes op zijn plek vielen naarmate ze meer ervaring opdeed. Vivian merkt ook dat ze nu een duidelijker doel voor ogen heeft en wat haar persoonlijke waarde hierbij is. Doordat ze haar kennis kan delen en iets betekent voor andere moeders, merkt ze een boost in haar eigenwaarde en zit ze ook beter in haar vel. Vivian leert zelf ook nog nieuwe dingen bij iedere workshop die ze geeft. Dit creëert bewustwording voor haarzelf, waardoor ze zich continu kan blijven ontwikkelen. “You teach what you need the most yourself!”

Gegeven haar situatie vindt ze flexibiliteit een ander groot voordeel van het ondernemerschap. Ze ervaart nu meer vrijheid in het indelen van haar tijd, waardoor ze kan kiezen wanneer ze iets doet. Zo kan ze ’s avonds doorwerken als ze overdag haar rust moet pakken.

Obstakels van het ondernemerschap

Vivian heeft ondervonden dat het ondernemerschap niet altijd rooskleurig is. Ze ziet veel van wat er “achter de schermen” gebeurt als obstakels. Dingen regelen voor de belasting, e-mails en andere administratieve taken kosten veel energie. “Die tijd besteed ik liever aan mijn klanten.” Hier heeft Solvid Ondernemen haar echter wel goed bij geholpen en haar coach Jan-Douwe levert maatwerk waardoor Mama’s van Pareltjes sterk in de markt staat.

Waar ben je het meest trots op als ondernemer?

Vivian is trots op veel dingen die het ondernemerschap met zich meebrengt. Ze vindt het fijn om te zien dat ze moeders daadwerkelijk verder helpt en dat ze de gewenste resultaten behalen. Ook is ze erg trots op het feit dat ze zonder hulp een online training heeft opgesteld en gerealiseerd. De positieve feedback die ze hierop heeft ontvangen zorgt voor nog meer energie en motivatie. Verder is Vivian ook trots op hoe ze zichzelf heeft ontwikkeld als ondernemer. Bepaalde vaardigheden -zoals onder andere voor een groep spreken en presentaties maken- vormden een uitdaging en vond ze erg spannend. Vivian is dus ook trots op het feit dat ze dit zelfstandig en zelfverzekerd kan doen.

Samenwerking met Solvid Ondernemen

Over de samenwerking met Solvid Ondernemen heeft Vivian lovende woorden. Ze vindt het fijn dat de aanpak persoonlijk is en dat er daardoor gekeken wordt naar wat zij nodig heeft. Dit maatwerk, toegespitst met de kennis en flexibiliteit van Solvid Ondernemen, zorgt voor een prettige ervaring. Haar coach Jan-Douwe is vrijwel altijd bereid om te helpen en als hij ergens geen kennis van heeft dan is er wel een andere adviseur binnen de organisatie die kan helpen. Ze is te spreken over onder andere de hulp die ze heeft gekregen bij het maken van een website, e-mail funnel, belastingregelingen en pakkende teksten. “Klanten bellen was een drempel voor mij, maar ook dit is iets waar Solvid Ondernemen mij bij heeft geholpen.”

Boodschap aan mensen in een uitkeringssituatie

Als boodschap aan mensen die zich nu in een uitkeringssituatie bevinden zegt Vivian: “Je moet niet bang zijn om de eerste stap te zetten. Het UWV is toegankelijker dan je denkt en ook zij bieden goede begeleiding.” Ze vindt wel dat je goed moet kijken wie jou gaat begeleiden, omdat een goede klik belangrijk is. Het ondernemen zelf vindt Vivian minder spannend dan ze had gedacht. “Sommige mensen zijn bang om zich in te schrijven bij de KvK, maar je zit nergens aan vast. Als je het niets vindt kan je altijd nog stoppen. We zitten te vaak in ons hoofd, maar heel veel dingen weet je gewoon nog niet.”

Waar kan men meer over jouw onderneming vinden?

Mama’s van Pareltjes is actief op Instagram onder @mamasvanpareltjes. Ook op Facebook kan je meer vinden over Vivian haar onderneming, door te zoeken op Mama’s van Pareltjes. Wil je een duidelijk overzicht van de diensten die Vivian aanbiedt of zou je graag nog wat meer informatie over Mama’s van Pareltjes krijgen, kijk dan op www.mamasvanpareltjes.nl.

Wil jij ook het ondernemerschap onderzoeken?

Ben je benieuwd of het ondernemerschap wat voor jou is? Klik hier om een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen. Ben je werkzaam bij UWV of gemeente? Klik dan hier om een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen.

Ondernemen vanuit je uitkeringssituatie?

Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Recente artikelen

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit