Klantverhaal Rob van Dijk

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Het leven voor de onderneming

Rob van Dijk is 54 jaar oud en trotse oprichter van maar liefst twee bedrijven: Energy Reduction Solutions en Eyewear Resolution Solutions. Waar zijn ene bedrijf al een paar jaar bestaat, bestaat Eyewear Resolution Solutions nog maar een paar weken. Daarnaast heeft Rob in het verleden ook een bedrijf gehad in de financiële branche, dus het ondernemerschap zit echt bij Rob in het bloed! 

Helaas heeft hij een aantal jaar geleden met zijn bedrijf in de financiële sector noodgedwongen moeten stoppen. Dat was niet zonder gevolgen. Rob kwam in de schuldsanering terecht en kampte met burn-outachtige klachten.

“Het gaat er niet om hoe vaak je ademde in jouw leven, maar hoe vaak het adembenemend was.”

Na deze ingrijpende gebeurtenissen werd er tegen Rob gezegd dat hij beter niet meer kon gaan werken. Maar dat zag Rob niet zitten: “Ik ben een vechter. Veel mensen zijn alleen maar bezig met overleven, maar ik wil leven en alles eruit halen wat erin zit. Het gaat er immers niet om hoe vaak je ademde in jouw leven, maar hoe vaak het adembenemend was.” En dus ging Rob over tot massieve actie.

Het begin van de onderneming

Vier jaar geleden richtte Rob daarom Energy Reduction Solutions op, een bedrijf dat Nederland gasloos maakt d.m.v. lange golf infrarood panelen. “Ik wilde zelfstandig worden, zelf mijn inkopen regelen, mijn tijd bepalen en beslissingen nemen. Ik doe graag alles zelf, ik ben een perfectionist.” De uitdaging bij dit bedrijf ligt hem in het feit dat dit nog een vrij onbekend product is, waardoor ook de naamsbekendheid van het bedrijf laag is. Om hier verandering in te brengen, is Rob bij Solvid terecht gekomen. Wat typerend is, is dat deze oplossing veel efficiënter, effectiever én goedkoper is dan bijvoorbeeld de gasgestookte heaters en warmtepompen. Dus als je écht iets wilt doen aan CO2, stikstofreductie én 30 tot 70% wilt besparen op jouw energiekosten, moet je Rob zeker contacteren, de gasprijzen gaan door het dak.

Maar het traject van zijn – toen nog enige – bedrijf was nog maar amper gestart, of een nieuwe kans bood zich alweer aan. “Door een netwerkcontact werd ik gevraagd of ik ook open stond voor andere activiteiten.” Dat was het geval en nadat Rob een tijdje niks meer had gehoord, zocht hij dit contact zelf weer op. Dat bleek de juiste zet, want al snel werd hij door hem in contact gebracht met Max Cools, de eigenaar van ‘Cools-Group’. Dit bedrijf heeft het exclusieve recht om op evenementen Red Bull Spect Eyewear zonnebrillen te verkopen. Zij boden hem aan om met dit recht een bedrijf op te starten in de verkoop van de zonnebrillen op evenementen.

“Tien weken geleden was het nog maar een idee, nu is het een volwaardig bedrijf”

Rob hoefde niet lang na te denken over deze kans. Hij ging in gesprek, maar al snel bleek dat hij niet genoeg reserves had om zo’n grote investering te kunnen financieren. “Gelukkig heeft Hans mij geholpen met het financiële plan”. 28 dagen hebben ze onafgebroken aan het plan gewerkt om alles rond te krijgen. Dat is gelukt en in het eerste weekend van september had Rob zijn eerste evenement: de Formule 1 in Zandvoort. “Tien weken geleden was het nog maar een idee nu is het, met dank aan Hans en Solvid Ondernemen, een volwaardig bedrijf.”

Waar ben je het meest trots op als ondernemer?

Het ondernemerschap bevalt Rob erg goed. “Ik heb heel hard gevochten om te staan waar ik nu sta. In mijn beleving is het verschil tussen wel of geen succes dat je als ondernemer één keer vaker opstaat dan dat je valt.” Rob is trots op zijn prestaties als ondernemer. “Dat we in 10 weken tijd van een eerste idee tot een volwaardig geoliede machine zijn gekomen, die ook nog eens omzet draait, daar ben ik heel trots op.” Op 14 oktober lanceerde Rob de gloednieuwe website van www.eyewear-events.nl met een groot assortiment Red Bull Spect Eyewear zonnebrillen en daarnaast is Rob druk bezig met allerlei acties ter promotie van zijn bedrijf. 

Hoe is de samenwerking met Solvid Ondernemen verlopen?

“De samenwerking met Hans was bijzonder prettig. Hij schakelde naadloos over van mijn teruglopende bedrijf als gevolg van de coronacrisis doordat ik bedrijven niet mocht bezoeken, naar de nieuwe kans die op mijn pad kwam. Hans geloofde in mij en doet dat nog steeds. Als dat niet zo was, dan was het me niet gelukt. Je kan het namelijk niet alleen.” Een leuk weetje is dat ondernemersadviseur Hans op de zondag van het Formule 1-weekend Rob zelfs heeft geholpen! “Het was een geslaagd en leerzaam weekend”, aldus Rob. 

Wat is je boodschap aan mensen in een uitkeringssituatie die het ondernemerschap overwegen?

“Ik zeg altijd: when you can dream it, you can do it. Just do it. Vraag geen mening aan anderen, maar begin er gewoon aan. Anderen zullen proberen om je idee uit je hoofd te praten. Ga ervoor als je een goed idee hebt en vraag advies aan de juiste mensen.” Tevens wil Rob iedereen bedanken die dit mogelijk gemaakt heeft:

Marcel van: www.coach4website.nl

Yvon van: www.candidacoach.nl

Max van: www.coolsgroup.eu

Hans van: www.solvidondernemen.nl

Ondernemen vanuit je uitkeringssituatie?

Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Recente artikelen

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit