Klantverhaal Samantha van Wanum

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Het leven voor het ondernemerschap

Samantha is 33 jaar, trotse moeder en heeft een passie voor paarden. Ze is als alleenstaande tienermoeder opgegroeid in Kapelle en heeft tot haar 25e in de kinderopvang gewerkt. Dit beviel haar zo goed dat ze in een korte tijd 3 locaties onder zich had.

Na een tijdje kreeg Samantha echter steeds meer tegenslagen m.b.t. haar baantje in loondienst. Ze was niet meer in staat om in de kinderopvang te werken en hierdoor belandde ze thuis.

De onderneming

Wat ga je volgens Samantha dan doen? Dan ga je van je passie je werk maken en dat is wat ze nu aan het doen is. Haar passie voor paarden heeft ze weten om te zetten tot een webshop die haar een zelfstandig inkomen oplevert. Sinds 6 november 2020 verkoopt ze met plezier eigenlijk alles wat met paarden te maken heeft. Tegenwoordig zitten er zelfs glitters in het assortiment. Ze is de enige samen met twee andere concurrenten die deze glitters verkoopt in Nederland. Dit komt doordat het niet in Nederland geproduceerd wordt.

Het ondernemen bevalt Samantha erg goed. Ze merkt dat ze haar hobby en werk kan combineren en dat is maar goed ook, aangezien Samantha zeven keer per week naar de paardenstal gaat. Ze heeft hierdoor een gigantisch netwerk opgebouwd, wat heeft geleid tot vele (potentiële) klanten. Elke dag komen er mensen naar haar toe die problemen hebben met hun paard, waarna zij die problemen kan oplossen.

‘’Ik heb gisteren een nieuw soort voer op mijn webshop gezet. Dan maak ik gelijk een rondje op de manege en vraag ik iedereen van: goh wat voor voer geef je je paard? Daarna vertel ik ze over mijn product. Heel veel paarden zijn opgeknapt door mijn spullen. Wanneer mensen tevreden zijn en bepaalde producten zoals vliegenspray nodig blijven hebben, komen ze ook terug. Dan worden het terugkerende klanten.’’ Aldus Samantha.

Samantha is zeven dagen per week zoet met haar onderneming. Ze staat heel de dag klaar om belletjes en berichtjes te ontvangen van (potentiële) klanten die vragen hebben of advies nodig hebben. Deze belletjes en berichtjes zijn wel heel onregelmatig, maar dit vindt Samantha niet erg.

‘’Soms word ik om 23:00 uur geappt en heb ik wel de tijd om te reageren, terwijl mij dat dan in de ochtend niet zou lukken. Ik kan dus zelf bepalen wanneer ik werk en wanneer ik tijd heb om te reageren. Dit kan ik dan ook afstemmen met mijn reuma, want de ene dag voel je je minder goed dan de andere. Het is heel fijn dat ik zo kan ondernemen.’’

Toekomstplannen

Samantha is op het moment bezig met het maken van een schoolagenda voor kinderen. Haar vriendin, die fotograaf is, heeft een heleboel foto’s gemaakt van paarden in verschillende stallen in Nederland. Deze foto’s willen ze in de agenda neerzetten, zodat mensen die de agenda kopen mogelijk hun paarden herkennen en doorvertellen aan vrienden.

Samantha wil vanuit Noblespirithorses ook kleding gaan verkopen. De kleding zou teksten gaan bevatten die vaak worden gebruikt op de stal. De teksten slaan dan eigenlijk op de grappen die mensen maken op de stal. Dit idee zit wel nog in het beginstadium.

Verder wil Samantha haar klantenbestand laten groeien en nog bekender worden onder haar doelgroep.

Samenwerking met Solvid Ondernemen

Samantha heeft een hoop coaches gehad. Haar voorlaatste coach zei dat ze in een keuken met gehandicapten moest gaan werken, wat totaal niet bij Samantha paste. Ze had er dus eigenlijk geen zin meer in, maar ze merkte al vrij snel dat persoonlijk adviseur Milou doorhad wat ze wel nodig had. Hierdoor kreeg ze haar motivatie weer terug. “Als ik te snel wilde gaan, haalde Milou mij even terug. Dat was heel fijn. Ook vind ik het heel fijn dat Milou soms een appje stuurt en dat ik haar ook altijd kan appen. Ze heeft opbouwende kritiek waar je iets aan hebt en dat is ook heel prettig. Gezien mijn verleden met coaches was ik er echt klaar mee.’’ Aldus Samantha.

Samantha wist wel dat ze er zou komen, maar ze wist niet precies hoe. De lange weg had ze al bedacht, maar dankzij Milou werd dit een stuk kortere weg. Milou heeft ervoor gezorgd dat Samantha weer alles duidelijk op een rijtje heeft. Voorheen deed Samantha alles uit haar hoofd, maar vergat ze daarbij altijd van alles. “Milou liet mij continu dingen op papier zetten. Dit heeft mij heel erg geholpen. Ik had bijvoorbeeld totaal niet aan verzekeringen gedacht. Voor mijn gevoel had ik er geen nodig, omdat ik thuis werk en geen spullen met eigen naam verkoop. Toch heeft ze mij contact laten opnemen met de verzekeringsspecialist van Solvid Ondernemen en hierdoor heb ik wel een verzekering voor een goede prijs. Het is gewoon heel prettig dat ze de juiste mensen kent en dat ze weet welke stappen je moet ondernemen.’’ Aldus Samantha.

Boodschap aan mensen in een uitkeringssituatie

Samantha heeft ook een boodschap voor andere mensen in een uitkeringssituatie die nadenken over het starten van een eigen onderneming. ‘’Zorg voor goede ondersteuning. Dit maakt je geen ééndagsvlieg, maar stabiel. De ondersteuning die ik bij Solvid Ondernemen heb gehad, en nog steeds heb is enorm waardevol gebleken. Ik denk dat dat de grootste tip is.’’

Waar is jouw onderneming te vinden?

http://www.Noblespirithorses.nl

https://wwww.instagram.com/noblespirithorses

https://www.facebook.com/noblespirithorses

Ondernemen vanuit je uitkeringssituatie?

Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Recente artikelen

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit