Benieuwd hoe een stage bij Solvid Ondernemen eruit ziet?

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Lees hieronder het interview met Daniël Edelijn, een van de Junior Adviseurs bij Solvid Ondernemen (Winschoten).

Hoe ziet jouw week eruit als Junior Adviseur bij Solvid Ondernemen?
Geen enkele week is hetzelfde, maar maandag beginnen we in Winschoten met een wrap-up meeting waarin we alle lopende zaken bespreken. Op maandag heb ik vaak ook afspraken gepland met stakeholders. Op dinsdag werk ik vanuit huis aan mijn stageopdracht. Woensdag, donderdag en vrijdag gebruik ik om aan diverse projecten, bedrijfsplannen en zaken te werken. Het is heel gevarieerd, van interviews, vergaderingen en projecten tot meeloopdagen met adviseurs. Je krijgt elke kant van de organisatie te zien. 

Wat heb je tot nu toe geleerd bij Solvid Ondernemen?
Enorm veel! De platte en open organisatiestructuur bevalt me goed. Er is veel contact met stakeholders en partners van Solvid Ondernemen. Je leert hoe dit in zijn werk gaat, hoe je relaties opbouwt binnen en buiten de organisatie en hoe je jezelf presenteert. Het is ook een plek waar je goed leert plannen, samenwerken, connecties opdoet en onderhoudt.

Wat heb jij bijgedragen aan Solvid Ondernemen?
Ik ben bezig met een fondsaanvraag voor de Solvid foundation. Ook heb ik bijgedragen aan de verbetering en vernieuwing van de websites van Solvid Ondernemen en partners. Verder heb ik een marketingsysteem opgezet om ondernemers te bereiken en een ondernemersavond georganiseerd in samenwerking met Ondernemersfactory om lokale ondernemers uit de buurt samen te brengen voor een netwerk- en kennisavond. Het meeste doe ik samen met mijn mede-junior adviseurs. Heel gezellig dus! 

Wat zijn jouw hoogtepunten tot nu toe geweest?
Ik heb verschillende hoogtepunten. De ondernemersavond was zeker een hoogtepunt, evenals het bezig zijn met het aanvragen van fondsen om mensen te kunnen helpen. Hierbij heb ik echt het gevoel dat ik iets kan bijdragen aan de samenleving. De opleidingsweek/training op het begin van het jaar in Tilburg met overnachting in een hotel was een leuke, leerzame ervaring en zeker een hoogtepunt. Voor de toekomst kijk ik uit naar de kerstborrel als hoogtepunt.

Wat motiveert jou in deze functie?
Het feit dat het werk heel divers is en dat ik met veel verschillende zaken mag bemoeien, veel kan leren en een grote verantwoordelijkheid heb zonder in het diepe te worden gegooid. De klant staat op de eerste plaats, wat een goed gevoel geeft. Je hebt het gevoel dat je echt iets bijdraagt aan de maatschappij, en het team is ook erg leuk om in te werken.

Waarom zou jij deze stage aanbevelen aan volgende junior adviseurs?
Simpelweg omdat je een stageplek hebt waar je verantwoordelijkheid draagt met goede begeleiding op een niet-autoritaire en menselijke manier. Je hebt carte blanche om overal in mee te denken, het bedrijf staat open voor nieuwe ideeën, je leert veel en ontvangt hierbij ook een riante stagevergoeding. Ik had me geen betere stageplek kunnen wensen. Ze staan open voor nieuwe ideeën en zijn bereid hierin te investeren. De bedrijfscultuur is open en plat, zeer progressief.

Ondernemen vanuit je uitkeringssituatie?

Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Recente artikelen

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit