Klantverhaal Mackenson Pierre (Mr. Green)

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Het begin van de onderneming

Mackenson Pierre is 32 jaar oud en oprichter van Mr. Green Catering. Op driejarige leeftijd werd Mackenson geadopteerd vanuit Haïti, door de familie Dijkstra. Tijdens het opgroeien in Rotterdam had hij veel vragen en voelde hij zich nooit helemaal thuis. “Wie ben ik eigenlijk? Waarom wordt er alleen over de Nederlandse cultuur gesproken en niet over de Haïtiaanse?” Hij merkte dat hij een deel van zijn identiteit miste. “Ik ga voor mijzelf zorgen dat ik nooit in een situatie kom waarbij iemand anders bepaalt hoe ik moet denken, hoe ik mij voel en wie ik moet zijn.”

Tijdens de opleiding service & catering won hij in 2016 een kookwedstrijd: de FC Horeca bokaal. Hierbij ontstond er een nieuwe missie, en sindsdien heeft Mackenson nog een identiteit erbij: Mr. Green. De missie van Mr. Green is om eten gelijk te maken aan spirituele voeding voor je lichaam en ziel. Mackenson heeft een grote drang om iets voor de volgende generatie achter te laten. Hij wil laten zien dat de vreugde die men ervaart bij lekker eten als drijfveer voor het leven kan functioneren. Mr. Green is een cateringbedrijf dat gebaseerd is op natuurlijke, verse ingrediënten, gecombineerd met een persoonlijk verhaal. Zijn cateringdiensten brengen sfeer en bewustwording en zijn gerechten zijn niet geankerd in één bepaalde cuisine. “Ik vind dat je gelimiteerd bent door je aan één specialiteit vast te houden.”

De invloed van het ondernemerschap

“Alles is beter”, zegt Mackenson. Hij voelt zich geestelijk en lichamelijk fitter en staat financieel in een sterkere positie. Vóór het ondernemerschap voelde hij zich verdwaald, maar hij zegt nu zijn draai gevonden te hebben. “Ik heb nu rust in mijn hoofd en merk dat ik van maatschappelijk belang ben. Door Mr. Green Catering kan ik een inhaalslag maken.” Het ondernemerschap past ook bij Mackenson, omdat het ondernemerschap gekoppeld staat aan vrijheid. Binnen de loondienst miste hij de focus op zichzelf. Hij vindt het namelijk fijn om zijn eigen waarden te bepalen en door middel van zijn eigen werkmethodes te werken.

Obstakels van het ondernemerschap

Ondanks de vrijheid die Mackenson nu ervaart door het ondernemerschap, merkt hij wel dat het leiden van een eigen onderneming niet altijd rooskleurig is. Hij moest erg wennen aan de sociale dynamiek als fundament van het werken met klanten. Het kostte hem veel energie om te begrijpen hoe je het beste aan klantverwachtingen kan voldoen. Hij moest vooral wennen aan de communicatie, het rekening houden met anderen en het nemen van verantwoordelijkheid. Door de beperkte ervaring vormden bedrijfszaken zoals de administratie ook een uitdaging, maar door hulp van een boekhouder weet hij nu hoe hij het moet aanpakken. Mackenson heeft de andere obstakels overwonnen door kritisch na te denken, advies van anderen op te volgen en door te leren van zijn ervaringen.

Waar ben je het meest trots op als ondernemer?

Mackenson is het meest trots op de ondernemersmindset die hij heeft gekregen door Mr. Green Catering. Zijn doorzettingsvermogen is toegenomen en hij wil blijven leren. Deze mindset leidt hem ook door zijn privéleven en buiten de ontwikkeling van zijn onderneming draagt het ook bij aan persoonlijke groei.

Toekomstplannen

Mackensons ambitie vertaalt zich naar zijn toekomstplannen met Mr. Green Catering. In de nabije toekomst wil hij graag workshops gaan geven over koken en catering, een eigen foodtruck beginnen en een podcast hosten: De Tasty Talkshow. Ook zou hij graag een cook-out festival organiseren, waar men kan genieten van verschillende soorten eten onder het genot van zijn zelfgemaakte jingles. Er is echter één grote droom waar Mackenson naartoe werkt: een eigen voedingscentrum in Haïti en het bestaan van de Mr. Green Foundation. Dat is een stichting die bijdraagt aan de werkgelegenheid en economie, voornamelijk door middel van educatieve- en kookwerkzaamheden.

Samenwerking met Solvid Ondernemen

Mackenson ervaart de samenwerking met Solvid Onderneming als heel prettig. Buiten de formaliteiten die komen kijken bij het ondernemerschap heeft Solvid Ondernemen hem het meeste geholpen bij het geloven in zijn eigen verhaal, waardoor hij een hoge motivatie en veel doorzettingsvermogen ervaart. Over zijn coach Inge heeft Mackenson lovende woorden: “Inge is een echte powerwoman die goed kan inspelen op de persoonlijke vraag. Ze heeft begrip maar is ook kritisch wanneer dat nodig is. Ik merkte echt dat Inge in mij en Mr. Green Catering gelooft.”

Boodschap aan mensen in een uitkeringssituatie

Als boodschap aan mensen die zich momenteel in een uitkeringssituatie bevinden zegt Mackenson: “Heb jij iets wat je leuk vindt zonder dat je er geld mee verdient? Combineer dat dan met een onderneming.” Hij vindt dat je het meeste eruit kan halen door het ondernemerschap te combineren met een passie. “Je moet steeds in het diepe springen en van je koers afwijken. Twee jaar geleden had ik grootse plannen, maar toen kwam corona. Je zal je zeilen moeten bijzetten, maar zolang je gelooft in je product of dienst zal het allemaal goedkomen.”

Waar kan men meer over jouw onderneming vinden?

Mr. Green Catering is op Instagram actief onder @mr.greencatering. Op LinkedIn en Facebook kan je zijn pagina vinden door te zoeken op “Mr. Green Catering.” Wil je graag wat uitgebreidere informatie over Mackenson zijn verhaal, of de diensten van zijn onderneming? Kijk dan op www.mrgreencatering.com.

Wil jij ook het ondernemerschap onderzoeken?

Ben je benieuwd of het ondernemerschap wat voor jou is? Klik hier om een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen. Ben je werkzaam bij UWV of gemeente? Klik dan hier om een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen.

Ondernemen vanuit je uitkeringssituatie?

Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Recente artikelen

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit