Klantverhaal Nina van Meijeren

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Het begin van de onderneming

Nina van Meijeren is 32 jaar en is in 2019 gestart met haar onderneming Magnolia Harp. In 2020 heeft ze haar opleiding afgerond tot therapeutisch harpiste. Nina heeft een zeer muzikale achtergrond en dit heeft altijd een grote invloed gehad op haar leven. De harp kwam op haar pad en dit heeft haar geleid tot waar ze nu is: Ze heeft haar eigen onderneming als therapeutisch harpiste. 

Helaas was het door corona niet mogelijk om live muziek te spelen. Hierdoor kreeg Nina de tijd voor andere dingen, zoals het componeren van haar eigen muziek en het opzetten van een website, webshop en Youtube kanaal.

Zodra het weer kan gaat Nina aan de slag om live muziek te spelen voor mensen.

Het leven voor het ondernemerschap

Haar leven voor het ondernemerschap zag er heel anders uit voor Nina. Ze komt uit een lastige periode en had geen hele goede verbinding met zichzelf. Ze was altijd creatief en ondernemend en wist dat een 9 tot 5 baan niet bij haar zou passen. Daarom is ze gaan zoeken naar haar passie, zodat ze wist waar ze in verder wilde. Terwijl ze in een uitkeringssituatie zat, ontstond de passie voor de harp.

UWV bood haar de kans om via een traject van Solvid Ondernemen haar bedrijfsidee concreet te maken en daadwerkelijk te realiseren. Deze kans pakte ze aan en sindsdien heeft Nina heel veel geleerd en bereikt op zakelijk en persoonlijk gebied.

Het ondernemerschap zelf

Het ondernemerschap heeft een grote positieve op het leven van Nina. Ze kan zich nu creatief, en op haar eigen manier, inzetten om haar missie uit te voeren en de wereld een stukje beter te maken. De missie waar Nina voor staat luidt als volgt:  

“Mensen helpen bij het vinden van zichzelf en het leven vanuit het hart, muziek is hierbij mijn middel.”

Nina weet heel goed hoe ze mensen kan raken die houden van de harp. Het effect is dat iemand er rustig van wordt en ervan ontspant. Het raakt mensen écht en dit is ook waarom Nina zoveel van het vak houdt.  

Het ondernemerschap heeft Nina geholpen om zichzelf te vinden. Het indelen van je eigen tijd vindt ze heel erg fijn en het creëren van je eigen werk is wat haar aanspreekt. De bedrijfsprocessen vind ze interessant. Uitbesteden is een puntje wat Nina nog lastig vindt. Naarmate ze meer klanten krijgt, wil ze dit wel proberen, zodat ze zich kan blijven focussen op wat zij leuk vindt: het helpen van mensen.

Obstakels van het ondernemerschap

Het onderzoeken van nieuwe dingen is iets wat Nina lastig vond en waar veel tijd in heeft gezeten. Het is ook een kleine specifieke markt (niche), waardoor ze weinig kan leren van haar concurrenten. Hierdoor heeft ze zelf veel uit moeten vinden.  

Ze merkte ook dat ze het lastig vond om de balans tussen privé en werk te vinden. Dit heeft ze opgelost door een echte werkplek te creëren en in de avonden niet te werken aan haar onderneming, zodat ze optimaal kan genieten van haar vrije tijd.

Waar ben je het meest trots op als ondernemer?

“Vroeger was ik een heel ander persoon dan nu. Ik was bang en had geen goede verbinding met mezelf. Mijn onderneming heeft er echt voor gezorgd dat ik op persoonlijk vlak enorm ben gegroeid tot waar ik nu sta. Ik durf weer naar de buitenwereld te treden en iedereen te laten zien wie ik ben en waar ik voor sta. Dat is hetgeen waar ik het meest trots op ben.”  

Haar YouTube kanaal en de bijhorende vaardigheden die ze zichzelf heeft aangeleerd zijn ook dingen waar ze erg trots op is.

Toekomstplannen

“Het uitbreiden van de website staat op de planning. Meer muziek componeren is ook iets wat ik wil blijven doen. Dit plaats ik op mijn YouTube kanaal. Uiteindelijk wil ik verhuizen naar een rustige plek waar ik mensen kan ontvangen en fijn muziek kan maken. Ik zou ook graag andere harpistes coachen en les geven over het vak. Zo kan ik bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van een individu. Het uiteindelijke doel is om blij te zijn met mezelf en bij te dragen aan het geluk van anderen.” Aldus Nina.

Samenwerking met Solvid Ondernemen

Nina heeft de samenwerking zeer erg prettig ervaren. Het begon een beetje rommelig, doordat ze ook zelf niet goed wist hoe ze het bedrijfsidee wilde vormgeven. Nina geeft aan dat haar adviseur Inge haar super heeft begeleid. “Vooral het sparren vond ik erg waardevol. Inge heeft me vooral geholpen met het vertrouwen in mezelf, de spiegel die ik nodig had en de onderzoeken die uitgevoerd moesten worden.”

Boodschap aan mensen in een uitkeringssituatie

“Onderzoek de opties. Als je iets echt graag wil, zijn er altijd manieren om het waar te maken. Als je de opties duidelijk hebt, kun je de strategie bepalen en keuzes maken. Ben ook niet bang om je zwakke kanten te erkennen. Die heeft iedereen en dit maakt je juist mens.” Aldus Nina.  

Voor Nina zijn nieuwsgierigheid, een open houding, je missie, jezelf kennen en een goed doorzettingsvermogen belangrijk in het behalen van succes met je onderneming.

Waar kan men meer vinden over jouw onderneming?

Website: www.magnoliaharp.com 
YouTube kanaal: Magnolia harp  

Wil jij ook het ondernemerschap onderzoeken?

Ben je benieuwd of het ondernemerschap wat voor jou is? Klik hier om een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen.

Ben je werkzaam bij UWV of gemeente? Klik dan hier om een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen

Ondernemen vanuit je uitkeringssituatie?

Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Recente artikelen

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit