Klantverhaal Bianca Houthooft

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

“Dit huisje lag op de route naar huis en heeft mij altijd gefascineerd”.

De fascinatie voor het huisje op de route bleek veel meer dan dat. In 2018 kwamen Bianca en haar man Marco erachter dat het eigenlijk een droom was. Een droom om dat huisje om te toveren tot een B&B. Anderhalf jaar en een verbouwing later openden ze de deuren van B&B Ut Hoeveneind in Oosterhout. Een prachtige uitvalsbasis voor mensen op zoek naar een rustig plekje in de natuur en op korte afstand van Breda. Een stad naar hun hart en voor welke ze de liefde graag overdragen aan de bezoekers van de B&B.

Hoe zag het leven eruit voordat je B&B Ut Hoeveneind had opgezet?

Bianca is niet altijd onderneemster geweest. Eerder heeft ze leidinggevende functies gehad bij verschillende bedrijven. Haar werktijden waren heel erg onregelmatig, wat zorgde voor een stressvol en hectisch leven. Op een gegeven moment werd dit dan ook te veel en is Bianca uitgevallen.

Bianca besefte in die periode dat haar eerdere werkleven helemaal niet bij haar paste. Ze moest iets vinden waar ze ook energie van krijgt en dat heeft ze gevonden in het runnen van de B&B. Ze vond hierin een nieuwe passie.

Hoe bevalt het ondernemen?

Bianca is blij dat ze van haar passie, haar werk heeft kunnen maken. Wat begon als een opknap project ontstaan uit een droom, is nu realiteit en leidt tot inkomsten. Doordat ze haar tijd zelf kan indelen, kan ze veel beter rekening houden met wat passend is voor haar belastbaarheid. Daarnaast heeft ze hierdoor ook meer ruimte om de dingen te doen die ze écht leuk vindt.

Bianca haalt veel voldoening uit de complimentjes die ze krijgt van klanten. Ze vindt dat je je altijd 100% moet inzetten voor een goede klantervaring en dat werpt zijn vruchten af. Ze vertelt dat ze bij elk bezoek wel een compliment over de goede service krijgt.

Heb je al enige obstakels tijdens het ondernemen ondervonden?

Natuurlijk loopt het niet allemaal vlekkeloos. Zo zijn er soms mensen die het huisje niet achterlaten zoals je wilt. Dit is minder leuk, maar het hoort erbij. Verder heeft ze net als vele andere starters moeite met de administratie. Het is niet altijd makkelijk om het overzicht te bewaren. Hierdoor was het niet altijd duidelijk wat er onder de streep overbleef. Daarnaast vergt het relatief veel tijd en is het niet haar favoriete bezigheid. Door het goed bij te houden op vaste moment, voorkomt Bianca dat het in een keer veel werk is.  Het overzicht dat ze hierdoor voor zichzelf creëert biedt veel rust.

Hoe bevalt de ondersteuning vanuit Solvid Ondernemen?

Solvid Ondernemen ondersteunt Bianca bij de professionaliseringsslag van de B&B. Bianca is erg blij met deze hulp. Haar persoonlijke adviseur Anne heeft haar geholpen bij het verkrijgen van meer financieel inzicht. Soms zit je vast in je eigen denkpatroon en dan is het heel fijn als iemand een nieuw perspectief kan bieden. Dit is iets wat Anne voor Bianca doet. keek er met een ander perspectief naar.

Vanaf de eerste dag hadden Bianca en Anne een goede klik. Wat haar heel erg aansprak was het enorme enthousiasme van Anne. ‘’Ze ziet overal kansen in vooral op commercieel gebied. Haar opdracht was om het met mij financieel inzichtelijk te maken. Ze heeft me ook gemotiveerd en uiteindelijk overgehaald om de prijs per nacht omhoog te gooien. Ze zat daar redelijk in te ‘pushen’ op een positieve manier, want dit was ook wel nodig.’’, aldus Bianca.

Bianca vond het ook fijn dat Solvid Ondernemen haar in contact heeft gebracht met een verzekeringsadviseur. Hij hielp haar inzichten op verzekeringsvlak en belichte ook een deel van de juridische kant van het ondernemen. Denk hierbij aan aansprakelijkheid, algemene voorwaarde etc. Veel B&B’s worden gerund op basis van vertrouwen en hierdoor denk je niet snel aan de mogelijk negatieve gevolgen.

Waar ben je het meest trots op als ondernemer?

Bianca is vooral heel trots op de feedback die ze krijgt van klanten. Klanten vinden haar gastvrij, laagdrempelig en flexibel en dit zijn hele mooie complimenten. Elke keer als er een gast weggaat, wordt er wel een compliment gegeven en hier haalt ze heel veel voldoening uit. Als gasten blij en tevreden zijn, is Bianca ook blij.

Wat zijn je toekomstplannen met B&B Ut Hoeveneind?

De focus ligt nu op het verbeteren van de service. Bianca wilt graag de puntjes op de ‘i’ zetten en de tips van de gasten verwerken in de service. Ook werken ze nu de laatste dingen af in het tuinkamer, waar haar gasten lekker bij het vuur kunnen zitten. Haar volgende project is het opknappen van een camper die ze heeft opgekocht. In de B&B markt is veel vraag naar unieke slaaplocaties. Met de camper willen ze gehoor gaan geven aan deze vraag. De camper krijgt een bosthema, zodat de gasten echt tot rust kunnen komen in de natuur en het drukke leven achter zich kunnen laten.

Voor nu ligt de focus van Bianca op het optimaliseren van het huisje, zodat ze kan werken naar prijsverhoging. Daarnaast is ze ook bezig met het ombouwen van een camper die ze wil gaan verhuren. In de campermarkt is de vraag naar unieke camper hoog en daarom heeft Bianca een camper met een bosthema ontworpen. Ze heeft de camper volledig gewrapped met hertjes, eekhoorns en bomen, zodat de camper mooi in de natuur past. Bianca hoopt mensen hier even mee te laten ontsnappen uit hun drukke leven, om vervolgens volledig te kunnen genieten van de natuur.

Heb je een boodschap voor mensen die een eigen onderneming zouden willen starten?

De belangrijkste boodschap die ik zou geven is: accepteer hulp. Probeer niet alles alleen te doen, maar vraag ook om hulp. Je kunt het misschien wel alleen, maar het kost je veel energie. Wij hebben dit in het begin te weinig gedaan.”

Waar kunnen mensen jou vinden?

https://uthoeveneind.nl/

https://www.facebook.com/uthoeveneind/?fref=nf

https://www.airbnb.nl/rooms/40155944?source_impression_id=p3_1620375843_am%2B2wt9vLgl1hE3m

https://www.bedandbreakfast.nl/bed-and-breakfast-nl/oosterhout/b-b-ut-hoeveneind/75593/

Ondernemen vanuit je uitkeringssituatie?

Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Recente artikelen

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit