Klantverhaal Arja Barten

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Het begin van de onderneming

Arja Barten is 29 jaar en moeder van twee kinderen van 4 en 6. Ze komt uit een burn-out en kreeg deze toen haar kinderen 1 en 3 waren. Deze burn-out heeft een paar jaar geduurd en heeft er erg bij haar ingehakt.  

Met haar onderneming helpt Arja andere moeders om beter om te gaan met stress en burn-out klachten. Dit zodat ze meer rust en balans in hun leven krijgen en weer de moeder kunnen zijn die ze willen zijn. Ze begeleidt de moeders bij dit traject zodat ze zichzelf er niet in verliezen, want die ervaring heeft zij zelf ook gehad.  

Arja heeft samen met een leerkundige een online cursus ontwikkeld. Deze cursus helpt moeders om de grenzen te herkennen, zodat ze beter in kunnen schatten wanneer het te veel wordt. Arja leert in haar cursus moeders de vaardigheid om balans in hun leven te vinden. Dit doet ze sinds augustus 2020 officieel. Sinds eind 2019 schrijft ze al blogs over het onderwerp.

Het leven voor het ondernemerschap

Hoe Arja haar leven eruitzag voordat ze ging ondernemen? Ze is opgeleid tot verpleegkundige en heeft een aantal jaren in een ziekenhuis en verpleeghuis gewerkt, waar ze verantwoordelijk was voor de zorg.   

Toen werden haar twee kinderen geboren en belandde ze in een burn-out die haar mentaal en fysiek achteruit heeft laten gaan. Dit resulteerde erin dat Arja een terugkeer in de verpleegwereld wel kon vergeten. Dus zocht ze naar iets anders. Ze wilde graag iets wat goed te combineren viel met haar jonge kinderen, zodat ze naast haar werk de tijd, ruimte en vrijheid had om ook moeder te zijn. Zo kwam ze uit op zelfstandig ondernemerschap.  

Arja merkte dat het ondernemerschap ervoor heeft gezorgd dat ze weer tijd heeft voor haar gezin. Ze kan namelijk haar eigen uren indelen. Arja werkt als haar kinderen naar school zijn. Zijn de kinderen thuis, dan is Arja weer helemaal de moeder die ze wil zijn. Dit was haar grootste voorwaarde voor het werk dat ze weer zou gaan doen, en dat is gelukt!

Obstakels van het ondernemerschap

Het ondernemerschap brengt obstakels met zich mee, dat heeft ook Arja ervaren. Vooral de lockdown door de coronacrisis bracht obstakels met zich mee. Met twee jonge kinderen kwam ze amper aan werken toe. Maar hè, daar verander je niks aan.  

Een ander obstakel is dat dingen bijna nooit lopen zoals je ze plant. Wanneer je als ondernemer plannen maakt, kan er zoveel tussendoor komen. Dit eist een hoge mate van flexibiliteit. Een strakke planning loopt bijna altijd anders dan verwacht.  

Ook de duur voordat een onderneming echt op zijn pootjes heeft langer geduurd dan gedacht. Door obstakels gaat het nu eenmaal wat langzamer dan gehoopt. Dit hoort er allemaal bij en Arja gunt zichzelf de tijd om te groeien.  

“Wanneer je een eigen bedrijf begint, krijg je te maken met veel onverwachte gebeurtenissen. Het begin is er, en ik merk dat ik elke dag weer nieuwe dingen leer. Op zakelijk, maar zeker ook op persoonlijk gebied maak ik stappen vooruit.”

Waar ben je het meest trots op als ondernemer?

Arja is op veel dingen trots, maar haar cursus steekt er bovenuit. Dit is iets waar ze samen met een leerkundige lang aan heeft gewerkt en waar ze 300% achter staat: “Ik weet dat dit mijn doelgroep zo erg gaat helpen. Ik zou willen dat ik dit vijf jaar geleden zelf had gedaan, maar dat gaat niet. Nu wil ik andere moeders helpen bij dit probleem.”  
De cursus gaat over grenzen. Het is op de persoon gericht en je leert de vaardigheid om stappen te kunnen maken in je leven als moeder zijnde. Het stukje grenzen herkennen en aangeven is vooral erg belangrijk.  

Waar ze ook trots op is, is haar sales funnel (verkoopproces). Ze heeft al de eerste resultaten binnen en dat vindt ze enorm tof. Ze heeft haar eigen persoonlijkheid erin terug laten komen. Dit was buiten haar comfort zone, maar nu ze ziet dat het werkt is ze er erg blij mee.

Toekomstplannen

De grootste droom die Arja heeft op zakelijk gebied is om ooit een conferentie te geven. Dit zou een zaal vol met moeders moeten zijn die in dezelfde situatie verkeren. Juist omdat er dan zoveel moeders bij elkaar zijn, geeft het kracht, omdat de moeders weten dat ze niet de enige zijn in hun situatie. Bij deze conferentie zullen allerlei deskundigen aanwezig zijn. Bijvoorbeeld over moederschap, opvoeden, omgaan met stress en balans. Deze conferentie zal voor een (mid)dag gegeven worden. Dit is een droom van Arja, omdat ze zo een bijdrage levert aan de zekerheid van deze moeders. 

Samenwerking met Solvid Ondernemen

Arja is gestart met een werkfit traject samen met adviseur Inge. Voornamelijk het fundament van het bedrijf was waar Arja moeite mee had, en hier is ze dan ook goed mee geholpen. Voordat Arja aan het traject begon had ze enkel nog een idee in haar gedachten. Om dit idee te vertalen naar een praktisch bedrijf, is waar Solvid Ondernemen fijne ondersteuning bij gaf: ‘’Dingen waar ik voorheen nog totaal niet over na had gedacht, heb ik met begeleiding van Solvid Ondernemen duidelijk gemaakt.’’ Met name een bedrijfsplan, omzetbelasting, boekhouding, urenregistratie, privacy beleid, etc.  

De bereik- en bereidbaarheid van de adviseurs waren volgens Arja heel goed: ‘’Er staat altijd iemand klaar als je een vraag hebt.’’ In het begin werd Arja ondersteund door Inge om de basis van haar onderneming goed neer te zetten.  

Nu deze basis staat, is ze moeiteloos overgestapt op een adviseur met een specialisatie in online marketing, Jan-Douwe, omdat dit is waar ze de meeste hulp bij nodig heeft.

Boodschap aan de mensen in een uitkeringssituatie

“Met zelfstandig ondernemerschap kun je heel veel.” benoemd Arja. “Vooral voor mensen die zijn vastgelopen in hun baan. Wanneer je de behoefte hebt om je eigen uren in te delen, maar je ook zeker beschikt over een flinke portie zelfdiscipline, dan is het ondernemerschap een hele toffe ontdekkingsreis en zou ik de stap zeker wagen.” Volgens Arja is het handig als je een klein buffertje hebt, zodat je kunt investeren. Want: met geld kun je geld maken.  

Het alleen werken is volgens Arja ook iets waar je tegen moet kunnen: ‘’Wanneer jij heel veel behoefte hebt aan collega’s om je heen, is het ondernemerschap misschien niet direct iets voor jou. Doorzettingsvermogen is ook een belangrijke eigenschap voor een ondernemer. Daarnaast moet je niet bang zijn om jezelf te laten zien.’’

Waar kan men meer over jouw onderneming vinden?

De website van Arja: www.arjabarten.nl  
De Instagram pagina van Arja: @arjabarten.mamaburnout_mentor 

Wil ook jij het ondernemerschap onderzoeken?

Ben je benieuwd of het ondernemerschap wat voor jou is? Klik hier om een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen.

Ben je werkzaam bij UWV of gemeente? Klik dan hier om een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen.

 

Ondernemen vanuit je uitkeringssituatie?

Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Recente artikelen

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit