Klantverhaal Jolanda Hengeveld

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

De onderneming

Jolanda Hengeveld is 54 jaar, moeder van drie kinderen en grootmoeder van zes kleinkinderen. Ze is dit jaar haar eigen salon ‘Skin Art Clinic’ gestart. Met haar salon doet ze gezichtsbehandelingen, massages, kruidenpeelings, derma-pen-behandelingen, dermaplaning, handverzorging, voetverzorging, ontspanningsmassages, bindweefselmassages, medische tatoeages en waxen.

Het leven voor het ondernemerschap

Voordat Jolanda begon met haar ondernemerschapsavontuur had ze verscheidene banen. Zo werkte ze als inkoper, verkoper, recruiter en rayonleider. Dit deed ze in onder andere de hypothecaire branche, de verkoop van sieraden en de schoonmaakindustrie. Deze banen hebben haar enorm goed voorbereid voor het opzetten van haar eigen onderneming. “Het leuke is dat van alle bedrijven waar ik gewerkt heb alle stukjes bij elkaar passen, want ik heb van alles een beetje nodig.”
In haar laatste baan werkte ze als rayonleidster en recruiter bij een schoonmaakbedrijf. Hier had zij het enorm naar haar zin.

Het laatste jaar merkte ze echter dat haar fysieke gezondheid achteruitging: “Ik voelde me al een tijdje niet goed”. De reden hiervan was lastig te achterhalen. Na meerdere bezoeken aan de huisarts, bleek uiteindelijk dat ze een burn-out had. Over de aanleiding van haar bun-out vertelt ze het volgende: “Ik heb heel lang gedacht dat ik de werkzaamheden die ik uitvoerde leuk vond, maar achteraf denk ik nu dat dat niet het geval was. Toen vond ik het allemaal heel erg leuk, dacht ik, maar achteraf gezien heeft het me alleen maar heel veel stress opgeleverd.”

“Mijn plan was om mezelf helemaal te gaan omscholen tot iets wat ik leuk vind en ik ben dan ook in de schoonheidsindustrie beland.” Haar interesse voor de schoonheidsindustrie kwam na een vervelende gebeurtenis. Na de schokkende ontdekking dat haar ex-schoonzusje een grote kans had op borstkanker, besloot haar ex-schoonzus haar beide borsten te laten amputeren. Jolanda merkte dat dit reconstructie proces haar erg aansprak en wilde zich daarop gaan richten. Om deze vrouwen te kunnen helpen is ze zich gaan specialiseren in het reconstrueren van tepels.

Inmiddels doet ze ook allerlei andere soorten schoonheidsbehandelingen. Van gezichtsbehandelingen tot massages, kruidenpeelings, derma-pen-behandelingen, derma-planing, handverzorging, voetverzorging, ontspanningsmassages, bindweefselmassage en waxen. Maar ook scalppigmentatie, litteken camouflage en helpt ze mensen littekens van een hazenlip te corrigeren met permanente make-up. Naast de behandelruimte beschikt ze ook over een winkelruimte. In deze winkelruimte verkoopt ze als enige salon in heel Nederland alle producten van Oolaboo.

Het ondernemerschap

Het ondernemerschap bevalt Jolanda erg goed. “Het heeft mijn leven positief beïnvloed en het heeft mijn leven verrijkt. ”Bovendien merkt ze op: “Ik ben weer op een andere manier gaan denken en vanuit mijn eigen wil gaan denken.” Vroeger, zo geeft Jolanda aan, was ze vooral bezig met het ‘pleasen’ van haar baas. Dit vond ze best lastig, aangezien ze erg perfectionistisch is. Nu ze eigen baas is merkt ze dat ze hier wat beter mee om kan gaan. Naast dat het ondernemerschap een positieve invloed heeft gehad op haar persoonlijke groei, is het bedrijf zelf ook erg succesvol.
Zo heeft ze elke dag wel een paar klanten en nooit een lege agenda. Persoonlijke groei haalt Jolanda vooral uit de feedback die ze van haar klanten krijgt. Dit helpt haar om enorme stappen te zetten.

Samenwerking met Solvid Ondernemen

Over het traject bij Solvid Ondernemen vertelt Jolanda het volgende. “Ik wil twee personen heel graag genoemd hebben. Vidan Tan (UWV) en Valerie Bollen (Solvid).”
Vidan Tan heeft haar met name bijgestaan in het financiële proces en heeft haar aan het Solvid-traject geholpen. Over Solvid Ondernemen vertelt ze: “Valerie heeft mijn enthousiasme echt kunnen relativeren en mij kunnen behoeden voor een tweede burn-out. Dit is echt heel erg belangrijk voor mij geweest. Daarnaast heeft Solvid mij geholpen om het allemaal overzichtelijk te krijgen, zeker het financieel plan. Hierdoor wist ik waar ik aan toe was.” Bovendien geeft ze aan dat het direct wordt opgelost als je aangeeft dat je ergens meezit. Dit heeft ervoor gezorgd dat enorm veel onzekerheden bij haar zijn weggenomen en zij nu de trotse eigenaresse mag zijn van haar eigen onderneming.

Daarnaast wil zij ook graag Maria Venus van de Beauty Academy Eye For You bedanken voor haar support in haar opleidingstraject. Ook gaat haar dank uit naar Esther van Essy’s groothandel, die de overeenkomst met Oolaboo tot stand heeft gebracht.

Toekomstplannen

De ontwikkeling van haar salon stopt nooit. Ze blijft altijd actief zoeken naar nieuwe kansen. Op dit moment is ze bijvoorbeeld bezig om een schoonheidsabonnement te ontwikkelen, zodat haar inkomsten wat meer worden gegarandeerd. Daarnaast is ze bezig met het bedenken van potentiële nieuwe acties om meer klanten te trekken en heeft ze nog een aantal andere business-ideeën in petto. Nu is ze bezig in samenwerking met een collega-bedrijf in Den Bosch om in de maand oktober (borstkanker maand) een actie te promoten waardoor er gebruik gemaakt kan worden van een behandeling die tegen kostprijs geplaatst wordt. Ook is er een samenwerkingsverband op komst met een collega-bedrijf in Rosmalen. Daar zal Michelle Karman een zusterfiliaal openen, Skin Art Clinic All About Beauty. Allemaal ontzettend leuke ontwikkelingen!

Kortom het ondernemerschap is voor Jolanda een van de beste beslissingen die ze heeft gemaakt. En ze hoopt nog vele jaren actief te kunnen zijn met haar eigen onderneming.

Boodschap aan mensen in een uitkeringssituatie

De boodschap, die ze wil meegeven aan mensen die (nog) aan het twijfelen zijn of ze een onderneming willen starten is: “Je moet je nooit laten tegenhouden door angst. Je moet nooit iets niet doen omdat je bang bent om te falen. We zijn allemaal geboren, we konden allemaal niet lopen en we zijn allemaal honderd keer onderuitgegaan voordat we konden lopen.”

Waar te vinden?

Jolanda is actief op Facebook. Daarnaast komt de website binnenkort ook online. Ook is ze via mail te bereiken.

https://www.facebook.com/skinartclinic2020/?ref=page_internal

info@skinartclinc.nl

www.skinartclinic.nl

Jolanda Hengeveld (@sac_schoonheidssalon_rhenen) • Instagram-foto’s en -video’s

Ondernemen vanuit je uitkeringssituatie?

Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Recente artikelen

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit