Klantverhaal Leo Overdijk

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Het begin van de onderneming

Leo Overdijk is 33 jaar en de trotse eigenaar van Tropicalverhuur.nl. Met zijn onderneming verhuurt Leo alles voor de aankleding van evenementen in een tropische stijl. Het aanbod van de aankleding loopt uiteen van bamboebars en palmbomen tot aan tenten en verlichting.

Maar Leo is met zijn bedrijf niet begonnen met de verhuur van tropische evenement aankleding. Leo kocht een aantal jaar geleden een grote Marokkaanse berbertent. Deze tent verhuurde hij met de aankleding van het thema ‘1001 nachten’. Hij verkocht hierbij ook kleine versnaperingen zoals muntthee en koffie. Leo wilde na een tijdje uitbreiden en er ook een bar bij verhuren. Echter, zijn deze vaak lastig te vervoeren. Hij stuitte na wat speurwerk op een bamboebar. Deze bar was wel gemakkelijk te vervoeren aangezien je deze kan opzetten en afbreken. Uiteindelijk bleek dat er veel meer vraag was naar slechts de bar en de statafels. Dit heeft Leo doen besluiten om volledig te wisselen naar het tropische thema.

Het leven voor het ondernemerschap

Voordat Leo eigenaar was van Tropicalverhuur.nl, werkte hij in een autogarage. “In het begin had ik het hier nog wel naar mijn zin, maar na verloop van tijd niet meer” geeft Leo aan. De collega’s die hem goed lagen gingen veelal weg en ook kreeg Leo geen vast contract aangeboden. Daarnaast voelde hij zich vaak ongehoord: “Ik liet het vaak weten als ik dingen zag die beter konden, echter werd er dan niks mee gedaan”. Om deze redenen is Leo hier gauw mee gestopt en voor zichzelf begonnen. Nu heeft hij iets wat hij doet met passie en waar hij veel plezier in heeft: “Al zit ik op een verjaardag en moet ik onverwachts weg voor mijn bedrijf, dan vind ik dat helemaal niet erg en geniet ik er zelfs van”.

Obstakels van het ondernemerschap

Leo geeft aan dat er geheid zaken gaan zijn die je niet van tevoren ziet aankomen, maar toch tegen aanloopt. Zo nam hij in het begin al een klus aan terwijl de tent nog niet was geleverd. “Op zo’n moment doe je er alles aan om de tent toch op tijd te hebben”. Uiteindelijk heeft Leo het toch voor elkaar gekregen om de tent op tijd te hebben, maar de vertraging van een leverancier is iets waar je in eerste instantie geen rekening mee houdt.

Ook vond Leo de opbouw van naamsbekendheid een groot obstakel. “In het begin deed ik veel klussen gratis om naamsbekendheid te creëren”. Zo heeft Leo een aantal keer zijn spullen verhuurd in ruil voor wat promotie. Dit heeft hij misschien wel 20 keer gedaan en uiteindelijk heeft hij hier maar één keer wat van teruggezien.

Waar ben je het meest trots op als ondernemer?

“Ik ben er gewoon trots op dat mensen iets dat jij hebt opgebouwd nu herkennen”. Zo belde Leo 2 dagen geleden met een van de grootste feestverhuur bedrijven. Toen hij op dat moment aangaf dat hij belde namens Tropicalverhuur.nl, gaf de andere feestverhuurder aan dat ze zijn bedrijf altijd herkenden aan zijn gele busje. “Op zo’n moment besef je dan gewoon dat je toch iets groots hebt opgebouwd”.  

Daarnaast heeft Leo ook al diverse klussen gehad vanuit de tv-wereld, waar hij ook erg trots op is. Zo zijn Leo’s spullen te zien in ‘Temptation-Talk’ en binnenkort ook in ‘De 3 sterren camping’.

Toekomstplannen

Als we Leo naar zijn toekomstplannen vragen is hij daar zeer stellig in: “Ik heb altijd gezegd dat ik de grootste van Nederland wil worden”. Daarbij wil hij graag vasthouden aan het tropical thema met een zeer uitgebreid assortiment. Van een tropical karaoke set tot allerlei verschillende soorten palmbomen.

Samenwerking met Solvid Ondernemen

Leo doorloopt een traject bij ondernemersadviseur Dennis. Hij heeft met Dennis een hele goede band: “Dennis is echt een baas”. Leo geeft aan dat hij altijd bij Dennis terecht kan als hij ergens mee zit. Deze hulp kan hij vooral gebruiken met dingen die Leo gewoon echt niet leuk vindt. “Mijn motivatie ligt vooral bij klanten vinden, deze helpen en ze vervolgens tevreden houden”. Als er dan bijvoorbeeld uren ingevuld moeten worden is het soms lastig voor Leo om hier motivatie voor op te brengen. “Op dit soort momenten wist Dennis mij te motiveren om dat wel te doen. Hij weet het dan op een bepaalde manier te brengen waardoor ik hier toch motivatie voor vind”. Daarnaast heeft Leo ook veel hulp gehad bij het aantrekken van klanten.

Boodschap aan de mensen in een uitkeringssituatie

“Iedereen heeft een eigen talent. Doe wat je leuk vindt. Als je iets echt wilt en je droomt erover maar je durft geen stap te nemen: Doe het dan gewoon en kijk waar het op uitkomt”. Daarnaast geeft Leo aan dat het belangrijk is om ook af en toe op je bek te gaan. “Ik ben ook vaak op m’n bek gegaan maar doordat ik op m’n bek ben gegaan heb ik nu dit bedrijf. Ik zeg altijd maar: Het is ergens goed voor”. De meeste mensen hebben Leo afgeraden om te starten met een eigen bedrijf. Ze zeiden hem dat het niks werd. Op deze momenten was Leo eigenwijs en is hij toch begonnen. Afsluitend zegt Leo: “Geloof gewoon in jezelf, en lukt het niet, denk dan in een oplossing. Bij mij was de oplossing bijvoorbeeld de wissel naar een tropical thema. 8 van de 10 mensen die ondernemer zijn, zijn begonnen met het een en eindigen met het ander.

Waar kan men jouw onderneming vinden?

https://www.tropicalverhuur.nl/

https://www.facebook.com/Tropicalverhuur.nl/

Wil jij ook het ondernemerschap onderzoeken?

Ben je benieuwd of het ondernemerschap wat voor jou is? Klik hier om een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen. Ben je werkzaam bij UWV of gemeente? Klik dan hier om een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen.

Ondernemen vanuit je uitkeringssituatie?

Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Recente artikelen

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit