Klantverhaal Eveline van Loo

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Eveline van Loo is eigenaar en oprichter van ‘Eef Tekent’. Eveline houdt zich bezig met het tekenen van huizen. “Niks is er zo eigen als jouw huis, waar jij woont, herinneringen maakt en glimlacht.” Bij het opzetten van haar eigen onderneming is veel komen kijken, maar samen met adviseur Richard Janssen heeft ze er een succes van weten te maken.

Het leven voor de onderneming

Een 40-urige werkweek was een paar jaar geleden nog doodnormaal voor Eveline. Door persoonlijke omstandigheden kon Eveline het op een gegeven moment niet meer aan. Na drie jaar thuis zitten heeft ze uiteindelijk besloten om een eigen onderneming te starten, zodat ze haar eigen wensen en benodigdheden beter kan aansluiten op het werk dat ze doet.

Het begin van de onderneming

Eveline tekent graag. Ze is altijd al creatief geweest en in de tijd dat ze thuis zat heeft ze een aantal thuiscursussen gevolgd. Daarnaast heeft ze altijd een fascinatie gehad voor huizen, met name voor deuren. Op een gegeven moment wilden Eveline en haar makelaar (en vriendin) Angela samen een huis gaan bouwen. Deze makelaar was zelf ook ondernemer. Tekeningen van de ideeën van het huis werden door Eveline gemaakt. Deze tekeningen vielen goed in de smaak bij Angela: “daar moet je echt wat mee doen!” Na drie jaar thuiszitten zonder werk was Eveline er inderdaad wel klaar mee. “Ik hou niet van stilzitten, ik moet gewoon wat doen.” Dit duwtje in de rug en 50 euro later betekende de inschrijving bij de KvK op 3 augustus 2021.

De invloed van het ondernemerschap

Het ondernemerschap heeft direct een positieve invloed gehad op het leven van Eveline. Ze krijgt er ontzettend veel energie van. Het belangrijkste is misschien nog wel: ze hoort er weer bij. “Je gaat tijdens die drie jaar stilzitten toch om je heen kijken. Iedereen werkt om een huis te kunnen betalen, om voor kinderen te zorgen of om hobby’s te onderhouden. Jij valt daar als iemand die niet meer in loondienst kan werken buiten.” De droom van Eveline was om 100 euro per maand te verdienen aan haar tekeningen, maar ondertussen zit ze daar ver boven!

De obstakels van het ondernemerschap

Het ondernemerschap brengt soms een aantal obstakels met zich mee. Dit geldt ook voor Eveline. “Ik vond het lastig om een prijs te hangen aan mijn producten, want wat is het precies waard?” Daarnaast heeft ze bijvoorbeeld moeite met administratie. Al met al is het hard werken: “ik krijg een boel, maar er moet ook echt wat tegenover staan.”

Samenwerking met Solvid Ondernemen

Nadat Eveline Solvid Ondernemen in een blaadje zag staan twijfelde ze niet en heeft ze zelf contact opgenomen. Samen met adviseur Richard Janssen is ze aan de slag gegaan om ‘Eef tekent’ tot een succes te maken. “Het mooie aan Solvid Ondernemen is dat er écht wordt gekeken in mogelijkheden. Een sessie begon altijd met de vraag: waar heb je hulp bij nodig? Richard kon me zo altijd verder helpen. Soms in de vorm van advies, soms in de vorm van een voorbeeld. Ik heb er veel aan gehad!”

“Verder heeft Richard me ook met wat anders geholpen. Ik was samen met een vriendin van plan om nog een ander bedrijf op te zetten: ‘De Zotte Zusjes Studio’. Dit is een samenwerking tussen een grafisch vormgever en mij als tekenaar. Met hulp van Richard hebben we de rechtsvorm kunnen bepalen en hebben we uiteindelijk de onderneming kunnen opzetten. Ondertussen loopt dit goed en zijn we bezig met het creëren van een complete huisstijl voor een meubelzaak in Kampen!”

“Al met al is het jammer dat ik ze straks niet meer nodig heb, ik kan het iedereen aanraden!”

De toekomst

Het belangrijkste voor Eveline is dat ze plezier kan blijven maken. “Ik hoef er niet rijk van te worden”. Ze hoopt dat ze op de korte termijn genoeg geld verdient zodat ze niet van een uitkering hoeft te leven.

Wat wil je startende ondernemers graag meegeven?

“Gewoon doen! Het ergste wat er mis kan gaan is dat je je 50 euro kwijtraakt die je hebt uitgegeven bij de KvK! Leren doe je écht met vallen en opstaan, dat heb ik zelf ook gezien. Neem dus vooral dat risico!

Ondernemen vanuit je uitkeringssituatie?

Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Recente artikelen

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit