Klantverhaal Eliyas

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Eliyas is een professionele colorist, topstylist en haarkleurexpert. “Ik help vrouwen en meisjes bij het vinden van een harmonieus imago.” Hierbij bedoelt hij de harmonie tussen het kapsel, haarkleur en de innerlijke wereld van de klant.

Het leven voor de onderneming

Eliyas is opgegroeid in een arm, maar intelligent gezin. Zijn vader stierf toen hij 7 jaar oud was. Zijn moeder heeft hem daarna alleen opgevoed. Het was zowel financieel als mentaal moeilijk voor haar. “Ik kon mijn moeder helpen door te gaan studeren.” Eliyas had een passie voor het mooier en gelukkiger maken van vrouwen.

Na zijn middelbare school heeft hij eerst een cursus nagelverzorging en een basisopleiding schoonheidsspecialiste gevolgd. “Ik wilde de hele beautybranche begrijpen en onderzoeken welk werkgebied bij mij past.” Hierna is Eliyas een kappersopleiding gaan volgen. Hij werd goed in het vak en deed zelfs mee aan wedstrijden voor jonge kappers. Hij werd daar 2e! Hij kreeg hiermee een diploma en hij kreeg destijds het nieuwste model dvd-speler. “Dit was mijn eerste, kleine overwinning.” Hierna besloot hij te verhuizen. Dit was moeilijk, maar stap voor stap werd het beter. Eliyas had hier een eigen kapsalon. Hij had hierbij een groot klantenbestand van terugkerende klanten, een driejarig contract met het wereldberoemde tijdschrift Cosmopolitan, waar ik de officiële kapper was, hij gaf advies en hij blogde.

Daarnaast is Eliyas een van de coauteurs van de vier covers van Man’s Health magazine. Er waren veel foto- en video-opnames en evenementen van reclamebedrijven met beroemde fotografen en reclamebureaus voor merken als Bentley, Pantene – Pro V, Schwarzkopf en Martini. Eliyas heeft aan verschillende kapperskampioenschappen meegedaan en heeft vaker de eerste prijs gewonnen. Daarnaast werd hij twee keer genomineerd voor de meest prestigieuze kappersprijs ter wereld. De kappers-Oscar, namelijk de Schwarzkopf Hairdressing Award.

Het begin van de onderneming

Na eerst vier jaar als kapper in een kapsalon gewerkt te hebben, realiseerde Eliyas dat er op deze plekken altijd nadelen waren. “Het was niet schoon genoeg, de werksfeer was niet goed en/of je moest werken als een robot volgens het protocol.” Eliyas had mooie ideeën om de diensten te promoten, maar hier werd geen aandacht aan besteed. Daarom besloot hij in 2011, op 23-jarige leeftijd, dat hij zijn eigen project kon beginnen en kwam met het idee voor zijn eigen onderneming. “Ik heb lang nagedacht over het concept van mijn salon. Ik wilde iets creëren dat nog niemand eerder heeft gedaan.” Zo ontstond het idee van Eliyas om de eerste exclusieve dameskapsalon op een boot te creëren.

Voor Eliyas zijn onderneming was het noodzakelijk om professionele apparatuur en meubels aan te schaffen en te installeren. Daarnaast vond hij dat er een gezellige sfeer moest worden gecreëerd en dat alles beschikbaar moest zijn om het beste resultaat te krijgen bij het maken van de kapsel. Het interieur is nog niet 100% af, maar alle apparaten zijn getest en werken. Dit betekent dat Eliyas al klanten kan gaan bedienen. 

“Er waren veel obstakels, maar het belangrijkste is om alles te zien als een taak die moet worden opgelost.” Het moeilijkste vond Eliyas om te beslissen over de plaats en het concept. Maar toen het ondernemersplan werd geschreven en verschillende onderzoeken werden uitgevoerd, kwamen de nodige ideeën en de mogelijkheden voor de uitvoering ervan.

Invloed van het ondernemerschap

“Het ondernemerschap houdt me in vorm en geeft me de mogelijkheid om nieuwe doelen te stellen en daar echt voor te gaan.” Het leven als ondernemer inspireert hem en geeft hem een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid, maar ook de mogelijkheid om zijn doelen en plannen te realiseren. “In het kort kan ik zeggen dat het ondernemerschap mij tot een kapper heeft gemaakt die weet wat hij doet en alles onder controle heeft.”

Samenwerking met Solvid Ondernemen

Eliyas is erg blij met de samenwerking met Solvid Ondernemen. “Roelanda is een echte vakvrouw.” Roelanda dacht met Eliyas mee, gaf nieuwe informatie en nieuwe input en zorgde ervoor dat zaken niet werden vergeten. Door te sparren met Roelanda kreeg Eliyas interessante ideeën om zijn kapsalon te promoten. Eliyas kijkt goed terug om de samenwerking en is blij met Roelanda als ondernemersadviseur.

De toekomst

Eliyas heeft mooie plannen voor de toekomst. Hij heeft grote en kleine plannen, maar deze laat hij nog geheim. Eliyas zijn doel is vrouwen nog mooier en gelukkiger maken en dat blijft hij doen. “Ik heb klanten iets te bieden en ik heb vakkennis die ik wil doorgeven. Ik ben een feniks die net uit de as is herrezen.”

Wat zou je startende ondernemers graag willen meegeven?

“Wees niet bang om naar nieuwe gebieden te gaan, wees niet bang om nieuw en interessant te zijn, wees niet bang om op te vallen. Er zijn veel specialisten, maar weinig persoonlijkheden. In de wereld van vandaag willen klanten maximaal resultaat en aandacht. Wees nieuwsgierig en probeer alles te weten te komen. Wees hardwerkend, nauwkeurig en doe je werk zo goed mogelijk. En het belangrijkste is om in jezelf te geloven, bekijk alles altijd vanuit een positief oogpunt. Wat de storm en regen nu ook zijn, na regen de komt zon de aarde verwarmen en bomen laten groeien die vruchten zullen dragen. Ik wens dat jullie allemaal niet aan de regen denken, maar aan de zon en de oogst die jullie zullen ontvangen. Ik wens jullie allemaal veel geluk, winst en vruchtbare zaken!”

Ondernemen vanuit je uitkeringssituatie?

Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Recente artikelen

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit