Klantverhaal Anouk

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Anouk zat niet lekker in haar vel, waardoor ze moest stoppen met haar baan bij een cateringbedrijf. Nu is Anouk succesvol eigenaresse van haar eigen onderneming! Anouk zet zich met haar onderneming in om oude materialen een nieuw leven te geven. Recyclen dus!

Het leven voor de onderneming

“Ik ben lange tijd werkzaam geweest bij een cateringbedrijf. Ik zat niet lekker in mijn vel en moest noodgedwongen stoppen met werken. Ik ben mezelf gaan focussen op wat ik leuk vind en waar mijn talenten liggen. Uiteindelijk ben ik uit de diepe put geraakt waar ik lange tijd in heb gezeten en doe ik nu wat ik echt leuk vind!”

Het begin van de onderneming

“Toen ik met mijn gezin verhuisde, waren we genoodzaakt om in samenwerking met een aannemer het hele huis op te knappen. Ik had meteen een goede band met de aannemer en we werkten veel samen. Na afloop van de verbouwing van mijn eigen huis, vroeg hij of ik een aantal uur in de week bij hem kon komen werken. Hij gaf me de ruimte om mijn kwaliteiten te ontdekken en ik kreeg weer vertrouwen in mezelf. Na een aantal jaar kwamen we beiden tot de conclusie dat ik beter voor mezelf een bedrijfje kon opstarten waarmee ik mijn creativiteit en kennis laagdrempelig kon aanbieden.”

Het ondernemerschap

“Ik vind het soms lastig om op sociaal vlak met anderen om te gaan. Mijn eigen onderneming geeft mij de ruimte om te doen en laten wanneer en met wie ik wil. Het ondernemerschap geeft mij de vrijheid waar ik altijd al behoefte aan had. Klanten komen voornamelijk bij mij terecht omdat ze mijn werk bij anderen hebben gezien. Dit vind ik heel prettig, omdat nieuwe klanten hierdoor weten wat ze van mijn werk kunnen verwachten.”  

“Voordat ik startte met mijn eigen onderneming was ik bang dat mijn onzekerheid de overhand zou nemen en ik hierdoor mijn werk niet goed zou kunnen afronden. Al mijn prettige connecties en klanten hebben mij vertrouwen gegeven. Waar ik tot op heden soms moeite mee heb is ‘nee’ zeggen. Balans vinden tussen werk en vrije tijd is een puntje waar ik momenteel aan werk.”

Waar je trots op bent

“Voor één van mijn eerste klanten werd ik verzocht om een inbouwkast te maken. Met knikkende knieën begon ik aan de klus, helaas nam mijn onzekerheid uiteindelijk de overhand. Met tranen rollend over mijn wangen dronk ik koffie met de klant en deelde ik mijn verhaal. Er ontstond een heel warm gesprek. Is de kast perfect, nee, maar de klant was er enorm blij mee en heeft mij vertrouwen gegeven om niet op te geven.”

“Ik ben het meest trots op het feit dat ik weer positief in het leven sta, mede doordat ik de stap heb gezet om mijn eigen bedrijf op te richten!”

Samenwerking met Solvid Ondernemen

“Richard van Solvid Ondernemen heeft mij begeleid bij het oprichten van mijn onderneming. Richard had tijdens onze gesprekken een adviserende rol en hij gaf mij veel vertrouwen. Vooral de begeleiding bij het opstellen van het financiële plan heb ik als zeer prettig ervaren. De begeleiding van Richard heeft gezorgd voor rust en structuur en een succesvol resultaat.”  

De toekomst

“Over 10 jaar hoop ik nog steeds het werk te mogen doen wat ik echt leuk vind. Ik hoef geen miljoen op mijn rekening of heel veel personeel. Ik wil gelukkig zijn met mezelf en mijn werk. De tip die ik aan andere startende ondernemers wil meegeven is: ga iets doen waar je gelukkig van wordt. ´Life is too short to be unhappy!”

Ondernemen vanuit je uitkeringssituatie?

Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Recente artikelen

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit