Klantverhaal Daniela

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Daniela’s onderneming, Inspire Office Support, staat voor secretariële ondersteuning vanuit het hart, gevoed door passie voor het vak, kennis en kwaliteit. Daniela is in te huren voor de functies van Officemanager, sr Management/Directie assistent, Project Management Officer en notulist.

Het leven voor de onderneming

“Als klein meisje droomde ik ervan om juffrouw of zangeres te worden. Ik ben nooit juffrouw geworden, maar ik zing nog altijd en dit geeft mij veel positieve energie.” In Daniela’s puberteit wist ze dat ze iets op kantoor wilde gaan doen en zo deed ze een financiële opleiding. Deze opleiding bleek toch niet bij haar te passen. Dit heeft haar doen besluiten om in de avonduren een opleiding tot secretaresse gaan volgen. “Dit was wat ik wilde doen!” Daniela is vanaf haar 18e actief geweest als secretaresse. Dit heeft ze gedaan tot aan de geboorte van haar twee zoons (1995 en 1999).

Daniela is de jaren daarna thuisgebleven om te zorgen voor haar kinderen. In 2005 wilde ze weer gaan werken en is ze weer aan de slag gegaan als secretaresse. Met deze functie is ze doorgegroeid naar directiesecretaresse/management assistent. In 2017 heeft Daniela de overstap gemaakt naar project management officer.

Helaas kreeg Daniela in 2019 een burn-out, waardoor ze niet meer kon werken. Deze burn-out is veroorzaakt door privézaken en een hoge werkdruk bij haar opdrachtgever. Na een jaar kon Daniela weer deels aan het werk, maar heeft begin 2020 toch weer een tegenslag moeten ervaren. Hierdoor was in loondienst werken geen gewilde optie meer bij Daniela. “Dit was een enorme domper en heeft emotioneel veel met mij gedaan. Maar ik geef niet op!”

Het begin van de onderneming

In mei is Daniela gestart met een revalidatietraject. Hier is ze goed uitgekomen en er erg door opgeknapt. Vooral haar karakter werd onder de loep genomen in dit traject. Hier heeft ze veel van geleerd op het gebied van grenzen leren stellen en bewaken. “Ik hoef niet altijd 100% of meer te geven en ik moet beter voor mezelf leren zorgen.”

In oktober 2021 heeft Daniela besloten om het ondernemerschap te betreden om zo meer controle te houden over wat ze zelf wil doen qua werk, qua beschikbaarheid en zo kan ze meer de regie in handen nemen. “Zelfstandig ondernemerschap is voor mij nu de perfecte manier om deel te nemen aan het arbeidsproces, mijn belastbaarheid te bewaken, vrijheid te hebben, verantwoordelijkheid nemen en met veel plezier en inzet mijn opdrachten in te vullen.”

Het ondernemerschap

“Het is voor mij het beste wat ik ooit heb gedaan!” Het ondernemerschap heeft Daniela een enorme positieve boost gegeven op gebied van zelfvertrouwen. Zo heeft het haar vertrouwen gegeven in de medemens, heeft het gezorgd voor meer werkplezier en ook op financieel gebied staat ze er nu beter voor. “Ik was eerst bang dan niemand zat te wachten op mij. Maar toen kreeg ik al meerdere aanbiedingen voordat ik ingeschreven stond bij KvK en nog voordat ik mijn eigen netwerk had ingeschakeld. Ik en Roelanda, ondernemersadviseur van Solvid Ondernemen, hebben hier nog vaak om gelachen.”

Het ondernemerschap kent ups en downs en brengt de nodige obstakels met zich mee. Zo ook voor Daniela. “Het organiseren van tijd om je facturen te maken, administratie te doen en deze aan te leveren aan boekhouder, dat ritme vinden kostte mij wat moeite. Ook het aantal uren dat ik werk voor opdrachtgevers beperkt houden vind ik lastig. Ik werk nu 32 uur en dat is ook mijn max.”

Daniela’s klanten reageren erg enthousiast op haar onderneming. Ze zien haar werkervaring en de meerwaarde voor hun onderneming. Oud opdrachtgevers van Daniela zeggen: “Wat goed dat je eindelijk voor jezelf bent begonnen, dapper!”

Daniela is erg trots op dat ze de stap heeft durven te zetten om samen met Roelanda te kijken naar haar potentie om zelfstandig ondernemer te worden. Daarnaast is ze trots op het feit dat ze binnen zes weken haar bedrijf heeft opgezet en meteen aan de slag kon. Tot slot is Daniela ook mega trots op haar mooie website (www.inspireofficesupport.nl).

Samenwerking met Solvid Ondernemen

Daniela is erg blij met de samenwerking met Solvid Ondernemen. “Niet in woorden uit te drukken zoveel, mijn dankbaarheid is groot!” Roelanda heeft de tijd genomen om Daniela uit te leggen wat ondernemen inhoudt, wat de risico’s en de kansen zijn. “Roelanda gaf mij het duwtje in de rug om te springen in het diepe en te gaan zwemmen. Door haar steun en adviezen kreeg ik zelfvertrouwen. En zie nu eens waar ik sta! I am a proud woman!”

De toekomst

Daniela heeft mooie plannen voor de toekomst. Ze wil leuke opdrachten binnenhalen, mooie mensen ontmoeten die haar inspireren en groeien in het vinden van de kracht in haarzelf. “Over 10 jaar hoop ik dat ik mensen in dienst kan nemen die via mij voor opdrachtgevers aan de slag gaan.” Daniela kijkt ernaar uit!

Wat wil je startende ondernemers graag meegeven?

“Durf het! Vertrouw op je eigen kunnen! En laat je vooral heel goed adviseren over alles wat er komt kijken bij het starten van je onderneming (zoals verzekeringen, boekhouding, financieel plan, bedrijfsplan). Doe het vooral. In loondienst gaan kan op elk moment weer, mocht je dat alsnog willen.”

Ondernemen vanuit je uitkeringssituatie?

Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Recente artikelen

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit