Crowdfunding via Solvid Ondernemen

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Het huidige financieringslandschap kenmerkt  zich door steeds meer alternatieve financiers die de markt betreden. Vroeger werd vaak alleen de bank benaderd wanneer ondernemers kapitaal nodig hadden. Tegenwoordig zijn er legio mogelijkheden om invulling te geven aan een financieringsbehoefte. In dit blog geven we een inkijkje in een specifieke vorm van financieren die steeds populairder wordt: crowdfunding. Continu staan er nieuwe aanbieders op. Zij proberen met nieuwe producten in te springen op het gat dat de bank heeft achtergelaten.

Deze ontwikkeling biedt enerzijds veel mogelijkheden voor ondernemers om gewenste investeringen te financieren. Anderzijds maakt de diversiteit en de omvang van het aanbod het niet per se makkelijker om de geschikte partij(en) te kiezen. “Ik zie door de bomen het bos niet meer”, is dan ook een veel gehoord commentaar van ondernemers die bij Solvid Ondernemen aankloppen.

Begeleiding

Zo ook bij de ervaren ondernemers Ariya Safari en Urbian Kusten. In hun zoektocht naar een oplossing voor hun financieringsvraagstuk, stuitten de ondernemers op de website van Solvid Ondernemen. Telefonisch werd vervolgens direct een afspraak ingepland om samen met één van onze financieringsspecialisten te kijken naar de mogelijkheden.

Naast de exploitatie van de bedrijven ‘Flair & Quality’ en ‘De Besparingspartner’, speelden beide heren met de gedachte nog een bedrijf op te richten. Hiervoor hadden zij echter wel aanvullend kapitaal nodig. Tijdens een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek met één van onze adviseurs werd de case besproken en een inschatting gemaakt van de kans op een succesvolle financieringsaanvraag. De gedrevenheid van de ondernemers, in combinatie met de goede resultaten van de reeds bestaande bedrijven, zorgden voor ruim voldoende aanknopingspunten om samen een financieringstraject in te gaan.

Na het overeenkomen van de voorwaarden werd gelijk vervolg gegeven aan het inrichten van de financieringsaanvraag. Direct heeft onze adviseur alle benodigde informatie vergaard om een goed onderbouwd bedrijfs- en financieel plan op te stellen. Het dossier werd aangevuld met alle noodzakelijke documentatie en analyses. Hierdoor was de aanvraag binnen twee weken klaar om uitgezet te worden.

Crowdfunding

Door de adviseur werd crowdfunding al in een vroeg stadium aangemerkt als interessante optie voor deze casus. Deze financieringsvorm heeft de afgelopen jaren enorm in populariteit gewonnen en is haast niet meer weg te denken uit het huidige financieringslandschap. Niet alleen is het een goede marketingtool, omdat er al direct veel publiciteit wordt gegeven aan het bedrijf, óók zijn diegene die investeren in je bedrijf direct ambassadeurs. Voor investeerders, veelal particulieren, is het daarnaast een leuke manier om hun (spaar)geld te laten renderen!

Al snel werd een goede partner gevonden in crowdfundingplatform Kapitaal op maat. Na een kritische screening werd de aanvraag ook door hen positief beoordeeld. De pitch van de ondernemers, met daarin een gedetailleerde omschrijving van het bedrijf in kwestie – BasicEnergie -,  staat momenteel ‘live’ op de website van Kapitaal op Maat.

Benieuwd geworden naar deze case en de investeringsmogelijkheden? Met een aantrekkelijk rendement van 8% levert u een bijdrage aan de realisatie van de ambities van beide ondernemers. Ga nu naar de site van Kapitaal op Maat en investeer mee!

Mocht u na het lezen van deze blog overwegen een crowdfundcampagne te lanceren voor uw (startende) onderneming of heeft u vragen met betrekking tot andere financieringsmogelijkheden? Neem dan nu geheel vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om de mogelijkheden te bespreken!

Ondernemen vanuit je uitkeringssituatie?

Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Recente artikelen

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit