Klantverhaal Nik van Hoogstraten

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Bij Solvid Ondernemen worden de re-integratietrajecten naar ondernemerschap op maat aangeboden. Ieder traject is anders en de behoefte van iedere ondernemer is ook verschillend. Het traject van Nik van Hoogstraten vormde hierop geen uitzondering.

Voorafgaand aan het ondernemerschap

Door persoonlijke omstandigheden kon Nik zijn baan in loondienst niet meer aan. Nik had als initiatiefnemer en als lid van een vierkoppig bestuur een stichting genaamd Raket opgericht. Raket is een platform waarop je je verhaal en talenten kan laten zien én waarop je in contact kan komen met andere talenten en interessante organisaties. Verbinden, inspireren en geïnspireerd worden staan daarbij centraal.

In eerste instantie was het de bedoeling om vanuit de stichting een salaris te gaan onttrekken, om zo in het eigen levensonderhoud te voorzien. Middels diverse gesprekken met het bestuur is deze mogelijkheid besproken en uiteindelijk afgevallen.

Samenwerking met Solvid Ondernemen

Omdat Nik sterk de behoefte had om deel te nemen in de maatschappij en zelfstandig in zijn levensonderhoud te voorzien, hebben we vervolgens gekeken naar de optie om een eigen onderneming te starten. Nik was als geen ander in staat om zijn verhaal te vertellen met als doel om bedrijven en andere mensen met een beperking te inspireren en motiveren. We hebben daarom samen het bedrijfsidee in kaart gebracht en de financiële consequenties van het ondernemerschap in kaart gebracht. Hierbij hebben we kritisch gekeken welke omzetgroepen van toepassing waren voor Nik. Daarnaast hebben we een marketingplan opgesteld en hebben we gekeken naar mogelijkheden om het netwerk van Nik in kaart te brengen en uit te breiden. Hiervoor heeft hij cursussen bijgewoond en hebben we de online profielen van Nik onder de loep genomen.

Eind 2016 heeft Nik besloten om zijn bedrijf in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Na de start hebben we Nik begeleidt bij het opzetten van bedrijfsprocessen, zoals administratie, marketing, verzekeringen, bankzaken en het concretiseren van afspraken met opdrachtgevers. Nik heeft zich gefocust op hetgeen waar hij goed in is: het leggen van contacten en het creëren van samenwerkingsverbanden. Door hem te ondersteunen op de vlakken die hij minder beheerst is ondernemerschap een mooie optie voor Nik gebleken.

Dankzij zijn doorzettingsvermogen heeft Nik inmiddels een groot aantal mooie opdrachten mogen uitvoeren voor Hogescholen, UWV, diverse gemeenten en diverse bedrijven en heeft hij voor de komende tijd een volle agenda. Nik is inzetbaar als gastspreker, inspirator en beeldvormer. Schroom niet om eens contact met hem op te nemen!

Nik: “Solvid heeft mij geholpen om mijn dromen waar te maken. Ik ben dankbaar voor hun goede begeleiding en coaching. Het was net het benodigde duwtje voor mij, om met vertrouwen aan mijn toekomst te gaan werken als zelfstandig ondernemer. Mijn onzekerheid om te ondernemen is verdwenen door het vertrouwen en de hulp die mij gegeven is. Pieter, mijn coach van Solvid, is erg toegankelijk in zijn manier van werken. Hij heeft maatwerk geleverd voor mijn situatie.”

Re-integratie naar ondernemerschap vanuit uw mogelijkheden!

Vanaf 2002 houdt Solvid Ondernemen zich bezig met re-integratie naar ondernemerschap vanuit een uitkeringssituatie. Mensen met een WAO-, WIA-, Ziektewet, of Wajong uitkering kunnen met behulp van een re-integratietraject de stap richting een eigen onderneming zetten. Een dergelijk re-integratietraject focust zich meestal eerst op het in kaart brengen van de haalbaarheid van de onderneming. Middels een interne en externe analyse in de vorm van een bedrijfsplan- en een financieel plan wordt de haalbaarheid van het bedrijfsidee in kaart gebracht. Tevens wordt er een ondernemerstest afgenomen om te kijken waar de coachingsbehoefte van de klant ligt.

Mocht u na het lezen van deze blog overwegen om voor uzelf te starten en heeft u vragen over uw mogelijkheden? Neem dan nu geheel vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs, of vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Ondernemen vanuit je uitkeringssituatie?

Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Recente artikelen

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit