Adviseur aan het woord: Roelanda Pichel

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Om je kennis te laten maken met de mensen achter onze organisatie gaan wij elke maand een adviseur in het licht zetten. Deze maand begint dat met Roelanda Pichel!

Wie is Roelanda?

Roelanda is een van onze adviseurs die elke dag klaar staat voor haar klanten om hun ondernemersdroom te realiseren. Ze woont in de Betuwe een heeft daarom veel klanten in het midden en oosten van het land. Ze is inmiddels 1,5 jaar werkzaam bij Solvid Ondernemen, maar heeft zelf al meerdere jaren ervaring als business coach. In het verleden heeft ze zelf ook ondernomen: voor 25 jaar lang heeft ze meerdere kapperszaken opgestart, succesvol  gemaakt en weer doorverkocht. Hiernaast werkte ze als business coach en keek ze mee met kapsalons die niet zo goed liepen. Samen met de ondernemers ging ze kijken hoe het beter zou kunnen. Zo is ze eigenlijk in het ‘coaching’ gerold. Ze merkte dat ze het leuker vond om mensen te begeleiden met het ondernemen, in plaats van dit zelf te doen. In 2019 had ze dan ook haar twee kapsalons verkocht en begon ze met fulltime coaching in de beauty branche. Recent heeft Roelanda nog de hbo-opleiding communicatie en psychologie afgerond, waarna ze via-via bij Solvid Ondernemen terecht kwam. Hier gaat Roelanda aan de slag als ondernemersadviseur. Daarnaast geeft ze ook soms trainingen over het ondernemerschap.

Waarom vind je je baan zo leuk?

Wanneer Roelanda wordt gevraagd wat ze nou écht uniek vindt aan haar baan, verteld ze: “Je kan écht waarde toevoegen. Je mag mensen begeleiden bij het opstarten van hun eigen bedrijf.” Verder vind ze de vrijheid die ze krijgt ook heel fijn: “Ik kan mijn week indelen zoals ik dat wil. Ik vind het leuk dat ik bij de klanten thuis mag komen en niet alleen achter de computer op kantoor zit. Deze afwisseling maakt het heel leuk voor mij. Ook mijn collega’s maken het werk leuk, je kunt met ze sparren over van alles. Ze komen bijvoorbeeld wel is naar mij toe als ze vragen hebben over de beautybranche, bijvoorbeeld met welk merk men het beste kan werken, welke kassasystemen het beste zijn, hoe ik denk over inkoopprijzen. Zo kan ik met ze meedenken. Het leuke aan dit werk vind ik wel dat ik juist nu een meer divers pakket heb dan alleen de beauty branche. Zo kan ik mijn kennis ook weer uitbreiden en leer ik iedere dag weer nieuwe dingen over diverse branches!”.

Hoe ziet een dag uit het leven eruit?

“Een dag uit het leven.. Ik kan denk ik beter een week beschrijven, aangezien elke dag er iets anders uitziet in mijn werkweek! Per week werk ik twee dagen vanuit huis. Hier ben ik meest effectief als ik administratie moet doen, en heb ik online gesprekken met mijn klanten. Verder ben ik twee dagen onderweg. Zo rijd ik van klant naar klant en vul ik die dag met meetings. Daarnaast ben ik nog een dag op kantoor voor kennissessies, casusbesprekingen en om mijn leuke collega’s te zien tijdens de vrijdag middag borrel natuurlijk”.

Waar ben je trots op, hier binnen Solvid?

“Ik ben trots op mijn klanten. Zij komen vanuit een situatie waarin ze door ziekte of andere omstandigheden niet kunnen meedraaien in de maatschappij. Soms is hun belastbaarheid onvoorspelbaar en daar zit een werkgever niet altijd op te wachten. Dan is het ondernemerschap ideaal; je kan zelf je werktijden indelen en vooral doen waar je goed in bent of gelukkig van wordt. Doordat ze hulp vragen krijgen ze een mooie kans hun onderneming neer te zetten, ik begeleid ze daar graag in. De klant doet het allemaal. Het beginnen met ondernemen heeft natuurlijk veel impact op het leven van de klant. Je kan écht verschil maken in iemands leven, of ja, je helpt ze. Door iets kleine kan je iemands leven zo veel leuker maken. Mijn klanten durven de stap te zetten om hulp te vragen, samen aan een bedrijf te werken en vanuit een uitkering het ondernemerschap aan te durven gaan. Daar ben ik trots op”. 

Ondernemen vanuit je uitkeringssituatie?

Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Recente artikelen

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit