Klantverhaal Shorombo Mooij

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Shorombo Mooij is high performance life coach en de oprichter van ‘maxyourlife.today.’ maxyourlife.today is een online ecosysteem voor persoonlijke ontwikkeling voor iedereen die het gevoel heeft dat er meer in het leven zit en met zichzelf aan de gang wil om meer uit het leven te halen. “In mijn onderneming staat persoonlijke transformatie centraal en ik help mijn klanten inzicht te geven in wat ze echt willen en hoe ze dit kunnen waarmaken door middel van online cursussen en transformatieve coachingsprogramma’s.”

Het leven voor de onderneming

Shorombo is 10 jaar geleden gestart met zijn eigen onderneming. Na zijn studie international business ging hij aan het werk voor een bank in de financiële dienstverlening. “Helaas kreeg ik in 2011 te maken met een burn-out. In deze periode kon ik goed nadenken over mijn carrière en kreeg ik inzichten in wat ik echt wilde. Dat was het runnen van een eigen onderneming, waar ik ter wereld ook was.” Het verlangen voor een eigen onderneming heeft Shorombo al vaker gehad. “Toen ik een jaar of 17 was leek het me al geweldig. Het baas zijn over wat ik doe, wanneer ik mijn werk doe en waar, dat idee vond ik heerlijk.” Na zijn studie is deze droom een beetje weggeëbd. “Na mijn studie wilde ik graag naar Curaçao, daar komt mijn moeder vandaan. Daar heb ik een tijdje gewerkt, daarna ben ik weer terugverhuisd naar Nederland”, aldus Shorombo. Nu is zijn droom werkelijkheid geworden!

Het begin van de onderneming

Tijdens zijn herstel van de burn-out kwam het idee voor zijn huidige onderneming: “Ik wilde de next Tony Robbins worden. Ik heb veel levenservaring, ben een heel positief persoon en ben altijd met zelfontwikkeling bezig geweest. Ik wilde mijn kennis en ervaring graag delen met anderen, vandaar dat ik ben begonnen als coach”, vertelt Shorombo.

Shorombo vertelt waar zijn passie vandaan komt: “Ik hou van spreken en ik houd van de stijl van Tony Robbins. Hij is mijn rolmodel en hiermee had ik een stip aan de horizon gezet voor mijn bedrijf. Met dit in mijn achterhoofd ben ik een bedrijfsplan gaan schrijven.” Niet veel later startte Shorombo met zijn eigen onderneming. “Ik ben begonnen met een boxing bootcamp om klanten te werven voor mijn coaching. Op den duur ben ik ook groepslessen en personal training gaan geven.”

De PT-lessen combineerde Shorombo met lifecoaching, maar dat Shorombo realiseerde zich dat dit te beperkt was. “Het voelde te beperkt om dag in dag uit in de sportschool te staan en in mijn hart ben ik geen personal trainer, ik ben een holistische coach die jou helpt het leven te creëren waar je gelukkig en gezond van wordt. Veel breder dan alleen squats doen” In 2020 besloot Shorombo daarom om volledig te gaan voor zijn grote droom: coaching. “Ik had me op dat punt genoeg ontwikkeld als coach en als persoon. Ik had genoeg zelfvertrouwen en alles stond!”

De invloed van het ondernemerschap

Het ondernemerschap heeft vele voordelen voor Shorombo: “De vrijheid die ik heb als ondernemer vind ik heel fijn. Ik kan zelf bepalen wanneer en waar ik werk. Ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen lot.” Dit geeft Shorombo de vrijheid om zijn tijd in te delen op basis van zijn energie. “En ik vind het heel leuk dat ik kan werken met mensen die mij energie geven, ik kies zelf de mensen met wie ik wil samenwerken.”

Shorombo voegt toe dat hij veel heeft geleerd van het ondernemerschap en dat hij op persoonlijk vlak enorm is gegroeid. “Ondernemerschap is personal development, je moet groeien als persoon. Het ondernemerschap heeft me onwijs doen groeien en daar ben ik heel blij mee. Ik vind groei heel leuk en interessant en het zorgt ervoor dat ik sta waar ik nu sta.”

De obstakels van het ondernemerschap Het ondernemerschap kent ups en downs en brengt de nodige obstakels met zich mee. Zo ook voor Shorombo. “Ik ben genoeg obstakels tegengekomen, maar ikzelf was het grootste obstakel. Toen ik begon met ondernemen, zwoor ik dat ik nooit meer in loondienst zou gaan. Dat heb ik ook niet gedaan, maar daardoor waren de eerste jaren pittig. De mindset die ik toen had was mijn obstakel in het begin van mijn onderneming.”

Shorombo zag destijds geen andere weg, het was of in loondienst gaan werken met een vast salaris, of de moeilijke weg van het ondernemerschap op gaan. “En ik heb de moeilijke weg gekozen, maar daar heb ik geen moment spijt van gehad. Het is uiteindelijk de goede weg geweest!”

Samenwerking met Solvid Ondernemen

Ook in digital marketing zat voor Shorombo een grote uitdaging in zijn onderneming. “Ik had moeite met het werven van klanten op een structurele manier en was ervan overtuigd dat digital marketing me hierbij zou kunnen helpen. Via Amsterdam Onderneemt ben ik bij Solvid Ondernemen terechtgekomen.” De samenwerking met Solvid Ondernemen is Shorombo goed bevallen en heeft hem verder geholpen in zijn onderneming. “Het antwoord op de vraag hoe ik meer klanten kon werven, lag niet in digital marketing, maar in het zoeken van samenwerkingen en het maken van verbinding met mensen. Mijn adviseur Inge Jansen luisterde goed naar me en zag al snel dat daar mijn kracht lag en dat deze manier veel beter aansluit bij wie ik ben en wat ik doe!”

De toekomst

Shorombo heeft grootse plannen voor de toekomst met zijn onderneming. “Mijn missie blijft dat ecosysteem, wat ik eerder benoemde. Mijn droom is om mijn onderneming internationaal verder uit te breiden. Ik heb al wat buitenlandse klanten, maar ik wil in de toekomst ook graag buitenlandse locaties openen. Ik wil plekken creëren waar alles van mijn onderneming bij elkaar komt.”

Wat wil je startende ondernemers graag meegeven?

“Altijd hoop blijven houden en door blijven gaan. Als het vuur in je brandt, dan zul je uiteindelijk succes hebben.”

Ondernemen vanuit je uitkeringssituatie?

Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Recente artikelen

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit