Re-integratie na een burn-out

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Het krijgen van een burn-out kan meerdere oorzaken hebben. Voor iedereen is dit ook verschillend. Het kan door stress komen of door een vervelende gebeurtenis. Het kan ontstaan door iets privé, maar ook omdat je ongelukkig bent met je werk. Behoor je tot de laatste groep? Dan is het wellicht interessant om na de burn-out niet te re-integreren in loondienst, maar voor jezelf te beginnen.

De voordelen van een eigen bedrijf

Vier voordelen van een eigen bedrijf zijn:

1. Doen wat je echt leuk vindt

Je hoeft je niet meer aan te passen aan een plek waar je eigenlijk niet goed zit. Je houdt je bezig met de dingen die jij interessant vindt en die goed bij je passen.

2. Je bent je eigen baas

Je hoeft geen verantwoording meer af te leggen, met niemand te discussiëren welke strategie je moet inzetten en er is niemand die over je schouder meekijkt of je wel hard genoeg werkt. Jij bent in control.

3. Je mag je eigen uren indelen

Je werkt wanneer jij dat wilt. Je hoeft je niet meer te houden aan de werktijden die voor jou bepaald werden. Ben je productiever in de avond? Dan begin je pas laat. Ben je een vroege vogel? Dan begin je lekker extra vroeg. Hou je graag pauzes van 2 uur? Maakt allemaal niet uit als je zelfstandige bent.

4. Je mag je eigen collega’s kiezen

Als je wat groter wordt en je personeel nodig hebt, bepaal jij wie je wel of niet aanneemt. Dus behalve of mensen geschikt zijn voor de baan kun je ook kijken naar of ze jou goed liggen.

Het starten van een eigen bedrijf na een burn-out

Waar moet je op letten als je net een burn-out hebt gehad en je je eigen bedrijf wilt starten?

1. Ben je voldoende hersteld?

Je bent natuurlijk niet voor niets in een burn-out terecht gekomen. Ga goed bij jezelf na of je het mentaal aankunt om een bedrijf te starten. Het heeft geen haast. Je hoeft pas te beginnen als jij er helemaal klaar voor bent.

2. Zijn er dingen waar je aan kunt werken?

Je burn-out kan ook deels veroorzaakt of verergerd zijn doordat je het bijvoorbeeld lastig vond om goed te plannen of het moeilijk vond om ‘nee’ te zeggen. Als je dit niet aanpakt, is er kans dat je straks weer in een burn-out terecht komt. Om dit te voorkomen, is het verstandig om na te gaan waar je aandachtspunten liggen en hier aan te werken.

3. Waar krijg je energie van?

Als je je eigen bedrijf gaat opstarten is het belangrijk dat dit echt is wat je wilt. Het gaat je namelijk veel energie kosten, dus het moet je ook veel energie opleveren. Als je er nog niet helemaal zeker van bent waar jouw passie ligt, maar je bent wel gemotiveerd om een eigen bedrijf te starten, dan kun je de hulp inschakelen van een adviseur.

Wij van Solvid Ondernemen zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die hun eigen bedrijf willen beginnen, waaronder mensen die een burn-out hebben gehad. Wij kunnen je helpen met het vinden van de juiste richting, het schrijven van een goed ondernemingsplan, het regelen van financiering, en – ook niet onbelangrijk – hoe je het snelst aan klanten komt. Kortom, wij helpen jou bij alle facetten van het ondernemerschap.

Wil jij re-integreren na een burn-out en wil je dat doen door middel van het oprichten van een eigen bedrijf? Neem nu contact met ons op en we helpen jou graag verder met het opstarten van je eigen bedrijf!

Ondernemen vanuit je uitkeringssituatie?

Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Recente artikelen

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit