Microkrediet, ook wel microfinanciering genoemd, wordt sinds 2009 aangeboden in Nederland. Solvid Ondernemen ondersteunt al sinds die tijd zowel startende- als bestaande ondernemers met hun financieringsaanvraag voor deze kredieten. Solvid Ondernemen is vanaf het begin bemiddelaar en coach voor microkredieten en officieel steunpunt geweest.

Wat is microfinanciering?

Microfinanciering kenmerkt zich met name door het feit dat er niet simpelweg een financiering wordt verstrekt, maar dat er ook een belangrijke rol is weggelegd voor advies en begeleiding zowel voor-, tijdens- als na de start. Hierdoor wordt de continuïteit van de onderneming gewaarborgd.

Voorheen was de maximale hoogte van het microkrediet €50.000,-. Vanwege de grote vraag vanuit de markt zijn er, weliswaar onder een andere noemer, ook hogere financieringen mogelijk. Momenteel kan er maximaal €250.000,- worden geleend. Ook voor hogere bedragen kun je ook bij Solvid Ondernemen terecht, de financieringsvorm heeft dan alleen een andere naam.

Wie komt er in aanmerking voor een microkrediet?

Ondernemende mensen die:

  • een eigen bedrijf willen beginnen
  • een goed idee hebben
  • ouder zijn dan 18 jaar

Ook als je een registratie of codering hebt bij het BKR (Bureau Krediet Registratie), kan microfinanciering je mogelijk op weg helpen. Dit geldt tevens wanneer je in een uitkeringssituatie zit. Er is niet altijd eigen vermogen nodig om in aanmerking te komen voor een microkrediet.

Wil je meer informatie over microfinanciering, of weten of je er voor in aanmerking komt? Vul dan onze financieringsscan in, of neem contact op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Doe de gratis financieringsscan

Meer informatie?

Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van bedrijfsfinanciering lees dan gerust verder door hieronder op het onderwerp van je keuze te klikken.

Wilt u weten welke alternatieve mogelijkheden er voor u zijn om een passende bedrijfsfinanciering te realiseren? Lees dan nu verder!

Lees meer

Sinds 2008 is het mogelijk in Nederland om gebruik te maken van microfinanciering. Weten of u in aanmerking komt? Lees alle ins en outs van deze regeling.

Lees meer

De financieringsscan van Solvid vertelt u precies waar u aan toe bent. Komt u in aanmerking voor bedrijfsfinanciering? Doe de scan!

Lees meer

Sinds 2002 is het Solvid Ondernemen vrijwel altijd gelukt een bedrijfslening voor haar klanten te verzorgen. Ons slagingspercentage ligt op 89%.

Lees meer

Heb u als startende ondernemer financiering nodig? Solvid helpt u bij het opstellen van een financieel plan, zodat u meer kans maakt op een krediet.

Lees meer

Een gedegen financieringsplan is de financiële handleiding binnen uw bedrijf. Het moet de bijbel zijn waarop u drijft. Solvid Ondernemen helpt u hier graag bij.

Lees meer