Microkrediet wordt ook wel microfinanciering genoemd. Sinds 2008 is het mogelijk in Nederland om gebruik te maken van microfinanciering. Solvid Ondernemen is vanaf het begin bemiddelaar en coach voor microkredieten en officieel steunpunt geweest.

Wat is microfinanciering?

  • Microfinanciering bestaat uit het adviseren & begeleiden van (potentiële) ondernemers met het opzetten/doorontwikkelen van een eigen bedrijf en het eventueel verstrekken van een krediet tot maximaal € 50.000.
  • Omdat banken tegenwoordig ook bedragen boven de €50.000,- moeilijker verstrekken is tevens een MKB-krediet ontwikkeld voor aanvragen tot  €250.000

Wie komt er in aanmerking voor een microkrediet?

Ondernemende mensen die:

  • een eigen bedrijf willen beginnen
  • een goed idee hebben
  • ouder zijn dan 18 jaar

Ook als u een BKR (Bureau Krediet Registratie) registratie hebt of als u een uitkering ontvangt kan microfinanciering u op weg helpen. Wilt u meer informatie over of u in aanmerking komt vul dan onze financieringsscan in, of neem contact op voor een gratis & vrijblijvend eerste adviesgesprek.

Doe de gratis financieringsscan

Meer informatie?

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van bedrijfsfinanciering lees dan gerust verder door hieronder op het onderwerp van uw keuze te klikken.

Wilt u weten welke alternatieve mogelijkheden er voor u zijn om een passende bedrijfsfinanciering te realiseren? Lees dan nu verder!

Lees meer

Sinds 2008 is het mogelijk in Nederland om gebruik te maken van microfinanciering. Weten of u in aanmerking komt? Lees alle ins en outs van deze regeling.

Lees meer

De financieringsscan van Solvid vertelt u precies waar u aan toe bent. Komt u in aanmerking voor bedrijfsfinanciering? Doe de scan!

Lees meer

Sinds 2002 is het Solvid Ondernemen vrijwel altijd gelukt een bedrijfslening voor haar klanten te verzorgen. Ons slagingspercentage ligt op 89%.

Lees meer

Heb u als startende ondernemer financiering nodig? Solvid helpt u bij het opstellen van een financieel plan, zodat u meer kans maakt op een krediet.

Lees meer

Een gedegen financieringsplan is de financiële handleiding binnen uw bedrijf. Het moet de bijbel zijn waarop u drijft. Solvid Ondernemen helpt u hier graag bij.

Lees meer