Alternatieve financiering

Alternatieve financiering is een verzamelterm voor alle financieringsvormen die niet bancair zijn. Voor veel ondernemers is de logische eerste stap bij een financieringsbehoefte nog steeds de bank. Deze zijn echter steeds terughoudender in het verstrekken van financiering en vaak onpersoonlijk in het contact met u als ondernemer. Het is echter zonde om het bijltje erbij neer te gooien op het moment dat u een afwijzing van de bank heeft, er zijn immers nog zoveel meer mogelijkheden.

Minder streng

Een bijkomend voordeel van alternatieve financiering is dat deze kredietverstrekkers minder streng zijn dan de banken. Hierdoor lukt het in veel gevallen om alsnog een financiering te verkrijgen. Solvid Ondernemen is gespecialiseerd in deze aanvragen en het benaderen van alternatieve financiering verstrekkers. Meer dan 50% van onze aanvragen financieren wij inmiddels via niet bancaire partijen.

Vormen van financiering

Bij alternatieve financiering zijn veel partijen die zich specialiseren. Een bekend voorbeeld zijn leasemaatschappijen die zich vaak alleen richten op de financiering van duurzame bedrijfsmiddelen zoals auto’s en machines. Maar er zijn echter veel en veel meer verschillende vormen van alternatieve financiering die zich bijvoorbeeld op een bepaalde regio of juist op een bepaalde branche richten. U zult verstelt staan van de mogelijkheden.

Uw kansen

Solvid Ondernemen vergroot uw kansen op een succesvolle financiering door zich niet blind te staren op bancaire financiering maar juist ook alle alternatieven aan te bieden. Daarbij gaan we alle mogelijkheden met u inventariseren. We kunnen u al een heel reëel beeld schetsen van uw kansen naar aanleiding van een eerste vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek. U kunt hiervoor contact met ons opnemen op 013-7115143 of het contactformulier op deze pagina invullen, dan nemen wij contact met u op.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van bedrijfsfinanciering lees dan gerust verder door hieronder op het onderwerp van uw keuze te klikken.

Wilt u weten welke alternatieve mogelijkheden er voor u zijn om een passende bedrijfsfinanciering te realiseren? Lees dan nu verder!

Lees meer

Sinds 2008 is het mogelijk in Nederland om gebruik te maken van microfinanciering. Weten of u in aanmerking komt? Lees alle ins en outs van deze regeling.

Lees meer

De financieringsscan van Solvid vertelt u precies waar u aan toe bent. Komt u in aanmerking voor bedrijfsfinanciering? Doe de scan!

Lees meer

Sinds 2002 is het Solvid Ondernemen vrijwel altijd gelukt een bedrijfslening voor haar klanten te verzorgen. Ons slagingspercentage ligt op 89%.

Lees meer

Heb u als startende ondernemer financiering nodig? Solvid helpt u bij het opstellen van een financieel plan, zodat u meer kans maakt op een krediet.

Lees meer

Een gedegen financieringsplan is de financiële handleiding binnen uw bedrijf. Het moet de bijbel zijn waarop u drijft. Solvid Ondernemen helpt u hier graag bij.

Lees meer