Alternatieve financiering

Alternatieve financiering is een verzamelterm voor alle financieringsvormen die niet bancair zijn. Voor veel ondernemers is de logische eerste stap bij een financieringsbehoefte nog steeds de bank. De rol van banken is echter veranderd in het huidige dynamische financieringslandschap. Met name bij kleinere financieringsaanvragen én bij aanvragen waar onderpand ontbreekt zijn banken vandaag de dag terughoudend met het verstrekken van een financiering. Ook kan het voorkomen dat je bij de bank een afwijzing krijgt zonder een persoonlijk gesprek te krijgen. Het is echter zonde om het bijltje erbij neer te gooien op het moment dat je een afwijzing van de bank hebt, er zijn immers nog zoveel meer mogelijkheden.

Minder streng

Een bijkomend voordeel van alternatieve financieringsvormen is dat deze financiers minder streng naar de aanvraag kijken. Doordat wij weten wat de criteria van de verschillende financiers zijn, en dus eenvoudig kunnen zien welke financiers voor jou wél in aanmerking komen, weten wij in veel gevallen alsnog een financiering te realiseren.

Solvid Ondernemen is gespecialiseerd in het voorbereiden van deze aanvragen en het benaderen van alternatieve aanbieders van financieringen. Meer dan 75% van onze aanvragen financieren wij inmiddels via niet bancaire partijen.

Meer mogelijkheden dan je denkt

Er zijn veel verschillende vormen van alternatieve financiering. Veel partijen richten zich daarbij slechts op een beperkte doelgroep. Een bekend voorbeeld zijn leasemaatschappijen die zich vaak alleen richten op de financiering van duurzame bedrijfsmiddelen, zoals auto’s en machines. Het meefinancieren van werkkapitaal, bijvoorbeeld ter overbrugging van betalingstermijnen zit er dan niet in. Wij zijn niet gebonden aan één partij en gaan voor jou op zoek naar de meest geschikte financier. De kracht van Solvid Ondernemen is dat wij precies weten welke partijen voor jou het meest geschikt zijn en de aanvraag optimaal voorbereiden om juist door deze partijen geaccepteerd te worden. Je zult versteld staan van de mogelijkheden.

Jouw kansen

Solvid Ondernemen vergroot jouw kansen op een succesvolle financieringsaanvraag door zich niet blind te staren op bancaire financiering, maar juist ook alle alternatieven aan te bieden. Daarbij inventariseren we alle mogelijkheden. We kunnen je al een heel reëel beeld schetsen van je kansen naar aanleiding van een eerste vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen op 013-7115143 of het contactformulier op deze pagina invullen. We nemen dan zo snel mogelijk contact op.

Meer informatie?

Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van bedrijfsfinanciering lees dan gerust verder door hieronder op het onderwerp van je keuze te klikken.

Wilt u weten welke alternatieve mogelijkheden er voor u zijn om een passende bedrijfsfinanciering te realiseren? Lees dan nu verder!

Lees meer

Sinds 2008 is het mogelijk in Nederland om gebruik te maken van microfinanciering. Weten of u in aanmerking komt? Lees alle ins en outs van deze regeling.

Lees meer

De financieringsscan van Solvid vertelt u precies waar u aan toe bent. Komt u in aanmerking voor bedrijfsfinanciering? Doe de scan!

Lees meer

Sinds 2002 is het Solvid Ondernemen vrijwel altijd gelukt een bedrijfslening voor haar klanten te verzorgen. Ons slagingspercentage ligt op 89%.

Lees meer

Heb u als startende ondernemer financiering nodig? Solvid helpt u bij het opstellen van een financieel plan, zodat u meer kans maakt op een krediet.

Lees meer

Een gedegen financieringsplan is de financiële handleiding binnen uw bedrijf. Het moet de bijbel zijn waarop u drijft. Solvid Ondernemen helpt u hier graag bij.

Lees meer