Niet zeker of je cliënt geschikt is voor een werkfit traject?

Krijg een onderbouwd advies met het praktijkassessment van Solvid Ondernemen

Grondig praktijkassessment

Tijdens dit traject toetsen wij de potentie om te ondernemen en brengen hier een eerlijk advies over uit

Iedere klant is anders en daarom richten wij het traject op maat in. Klanten die wij ondersteunen door middel van het praktijkassessment hebben affiniteit met het ondernemerschap en willen serieus onderzoeken of re-integratie door middel van ondernemen een optie voor hen is.
Wat wij altijd bieden:

Het praktijkassessment is als volgt opgebouwd:

DE TESTFASE

1. Vrijblijvend intakegesprek (adviesgesprek)

Wanneer je jouw klant bij ons aanmeldt, nemen we diezelfde dag nog contact met de klant op en plannen we binnen 5 werkdagen een vrijblijvend intake-/adviesgesprek in. Deze afspraak vindt plaats bij de klant thuis of op een locatie naar keuze. Tijdens dit gesprek maken de klant en zijn/haar persoonlijke adviseur kennis met elkaar en brengen we de behoefte van de klant in kaart. Gedurende het gesprek krijgt de klant de ruimte om aan te geven waar hij/zij tegenaan loopt, bespreken we in grote lijnen welke stappen er gezet worden in het traject en wat het doel is van het traject.

Naar aanleiding van dit gesprek geven wij een terugkoppeling en kunnen wij indien gewenst een passend voorstel doen om de samenwerking aan te gaan.

Mocht je twijfels hebben over het inzetten van een vrijblijvend adviesgesprek, bespreek de casus vooral met ons. We denken graag mee.

2. Ondernemerstest

Bij goedkeuring van het traject krijgt de klant meteen een uitnodiging voor de ondernemerstest. Met deze test brengen we de sterke en aandachtspunten van de klant in kaart. Voor de klant is het van belang om deze punten goed inzichtelijk te hebben. Het maakt hen bewust van waar ze goed en minder goed in zijn. De resultaten van de test worden uitgebreid besproken en vormen de basis voor het plan van aanpak.

De aandachtspunten worden gekoppeld aan de bijhorende modules in een door Solvid Ondernemen ontwikkelde training ‘Ondernemersvaardigheden’. In deze training wordt de klant uitgedaagd om zijn aandachtspunten te ontwikkelen en zijn/haar sterke punten hiervoor in te zetten.

Naast de training ‘Ondernemersvaardigheden’ krijgt de klant gratis toegang tot het unieke online ondernemersplatform van Solvid Ondernemen. Dit platform bevat alles wat de klant nodig heeft om succesvol te ondernemen. Daarnaast is er een speciale community op het platform waar onze klanten met elkaar kunnen sparren en elkaar kunnen inspireren. Op deze wijze kan de klant vast proeven van wat er komen gaat.

De klant start met de theorie en maakt vervolgens de stap naar de praktijkfase, waarin hij/zij aan de slag gaat met (casus)opdrachten.

DE PRAKTIJKFASE

1. (Casus)opdrachten ondernemersvaardigheden

We starten de praktijkfase door de theorie uit de training ‘Ondernemersvaardigheden’ toe te passen in speciaal ontwikkelde (casus)opdrachten. De adviseur van de klant kijkt deze opdrachten na en vervolgens worden deze met de klant besproken.

2. De elevator pitch

Vanuit de opdrachten maken we de stap naar het in uitvoering brengen van de vergaarde kennis. De klant wordt uitgedaagd om zijn idee te pitchen of, wanneer er nog geen concreet ondernemingsidee is, zichzelf als ondernemer. Een krachtige elevator pitch is belangrijk voor een ondernemer en helpt ons goed bij het bepalen of een klant potentie heeft om te ondernemen.
Wanneer nodig kunnen we in aanvulling op de pitch ook verschillende rollenspellen inzetten die aansluiten bij de gevolgde modules. Hier zetten we de adviseur met de desbetreffende expertise voor in.

3. Solvid Ondernemersbeoordeling

De resultaten van de verschillende onderdelen worden beoordeeld volgens een door ons opgesteld beoordelingsformulier. Deze beoordeling en onze ervaringen met de klant leiden tot het advies. We evalueren dit met de klant en brengen vervolgens het advies uit. Wanneer de klant potentie heeft om echt als ondernemer aan de slag te gaan, dan is er een vervolgtraject mogelijk. In een Werkfit traject toetsen we de haalbaarheid van het ondernemingsidee van de klant.

Een praktijkassessment aanvragen?

Vraag naar de mogelijkheden bij een van onze adviseurs