Re-organisatie

Bijna iedereen krijgt wel eens mee te maken met een reorganisatie op de werkvloer. Vaak betekent dit dat het bedrijf met minder mensen verder gaat, wat leidt tot gedwongen, maar ook vrijwillig vertrek. Typisch een moment waarop je gaat nadenken over de rest van je carrière. Voor veel mensen ook een moment om alsnog die ene droom na te jagen: het starten van een eigen bedrijf en datgene doen wat je echt leuk vindt. Maar hoe doe je dat en waar begin je? Wie zijn bijvoorbeeld je klanten en hoe bereik je ze? En hoe maak je een ondernemingsplan? Op zo’n moment komen er veel vragen op je af.

Solvid Ondernemen zet alles voor je op en rij en begeleidt startende ondernemers met concrete en praktische ondersteuning.

Outplacement naar ondernemerschap

Hoe ziet ons traject er globaal uit?

Kenmerkend aan het ondernemerschap is dat elk traject uniek is en dat veel mensen er nog niet veel ervaring mee hebben. Als je gebruikt maakt van onze begeleiding hoef je het wiel niet zelf uit te vinden, maar beschik je 24/7 over uitgebreide kennis en ervaring. Ondanks dat we voor elk traject maatwerk bieden, identificeren we een aantal fasen die voor iedere ondernemer belangrijk zijn.

  • Vrijblijvend eerste adviesgesprek. In het eerste gesprek beoordelen we globaal jouw plannen, maar nog belangrijker jouw motivatie. Voor ons is het belangrijkste facet van een onderneming de ondernemer. Daarnaast kunnen we beter een passend traject opstellen als we je al een keer gesproken hebben. We vinden het belangrijk dat je als startende ondernemer ook bewust voor ons kiest.
  • Opstellen bedrijfsplan en financieel plan. Samen stellen we het bedrijfsplan en financieel plan op. Jouw input is daarbij belangrijk en aangevuld met onze kennis, expertise en feedback stellen wij deze plannen voor je op. We gaan met name actief kijken naar jouw taakstellende omzet en hoe deze te behalen. We schenken extra aandacht aan de marketing waarbij we zeer uitgebreid ingaan op het vinden van nieuwe klanten. Uit ervaring weten we namelijk dat dit voor veel ondernemers de grootste bottleneck is.
  • Haalbaarheid. Zodra de plannen afgerond zijn, bespreken we samen met jou de haalbaarheid van de opgestelde plannen. We kijken altijd eerst naar de mogelijkheden voor succesvol ondernemerschap maar zijn kritisch indien jouw bedrijfsidee niet haalbaar is. Zo zet je bij positief advies met vertrouwen de stap naar ondernemerschap.
  • Uitvoering. Voor het runnen van een succesvolle onderneming is één ding het belangrijkst, voldoende klanten. Met onze volledig zelfontwikkelde en wetenschappelijk onderbouwde SOM-methodiek helpen we je bij het aantrekken van klanten. Uiteraard besteden we ook aandacht aan praktische zaken, zoals administratie, belastingen, verzekeringen en dergelijke.
  • Klankbord en nazorg. Bij Solvid Ondernemen betekent einde traject niet einde advies. Je kunt altijd bij ons terecht om te klankborden en voor nazorg.

Neem vrijblijvend contact op

team solvid ondernemen

Oriënteer jij je op zelfstandig ondernemerschap vanuit een loondienstsituatie of ben je een HR manager op zoek naar een partij die zich specialiseert in outplacement naar ondernemerschap? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 013-7115143, stuur een mail of vul aan de rechterkant op deze pagina ons contactformulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om te kijken hoe we je het beste vooruit kunnen helpen. Succesvol ondernemen begint bij Solvid Ondernemen.

Meer informatie?

Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van ondernemerschap lees dan gerust verder door hieronder op het onderwerp van je keuze te klikken.

Wilt u weten welke alternatieve mogelijkheden er voor u zijn om een passende bedrijfsfinanciering te realiseren? Lees dan nu verder!

Lees meer

Een ondernemingsplan vormt het fundament van uw onderneming. Start niet voordat u alle kansen en bedreigingen in kaart hebt. Solvid helpt u hier graag bij.

Lees meer

Welke Rechtsvorm past bij uw bedrijf? Solvid Ondernemen helpt u bij het kiezen van een geschikte rechtsvorm, waarmee u risico’s zoveel mogelijk inperkt.

Lees meer

De basis onder uw onderneming is uw eigen bedrijfsplan of ondernemersplan. Schakel de kennis en kunde van Solvid Ondernemen in voor een succesvolle start.

Lees meer

Wilt u meer uit uw bedrijf halen, samen sparren over uw bedrijfsvoering en deze optimaliseren? Maak een afspraak met onze adviseurs voor een quickscan en haal het maximale uit uw bedrijf!

Lees meer

Altijd al de ambitie gehad om voor uzelf te starten, maar nog geen concreet bedrijfsidee? Solvid begeleidt u hierin! Wij vertalen uw idee naar concrete plannen en naar een succesvolle onderneming.

Lees meer