Onze klanten geven ons 5 van de 5 sterren
5/5

Klantverhaal Maartje Diebels

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Het begin van de onderneming

Maartje Diebels kreeg drie jaar geleden een burn-out. Dat in combinatie met het opvoeden van drie kinderen als alleenstaande moeder was een moeilijke periode. Tijdens deze zware periode besloot ze echter de knop om te zetten en zich vol in te zetten voor haar onderneming ‘Praktijk Voedsaam’.

Met haar onderneming geeft ze via de PuurGezond-methode voedingsadvies aan mensen met onder- en overgewicht om zo tot een gezondere levensstijl te komen. Daarbij levert ze bij de begeleiding altijd maatwerk en wordt er naast fysieke gezondheid ook gewerkt aan de mentale gezondheid. Niet alleen consumenten, maar ook bedrijven kunnen voor hun werknemers gebruikmaken van haar dienstverlening.

Het leven voor het ondernemerschap

Maartje heeft zelf vroeger ook geworsteld met haar gewicht. Op haar dieptepunt woog ze zelfs 50 kilo meer dan nu. Daarop besloot ze zich te verdiepen in gezonde voeding en paste ze haar levensstijl aan. De groei in kennis en de vermindering van lichaamsomvang die ze doormaakte vond ze zo interessant, dat ze daarom ook een opleiding tot gewichtsconsulent ging volgen. Zo kon ze naast haar baan ook advies geven omtrent voeding.

Echter werd dit abrupt beëindigd toen Maartje plotseling in een burn-out terechtkwam. Hierdoor zat werken er even niet meer in en kwam de focus op het herstellen hiervan te liggen. Uiteindelijk leidde dit wel tot een moment waarop de knop werd omgezet en ze besloot vol voor het ondernemerschap te gaan. Zodoende kwam haar Praktijk Voedsaam van de grond.

Het ondernemerschap bevalt haar heel erg goed. Met name het feit dat ze als zelfstandig ondernemer zelf haar tijden kan indelen en dus ook kan werken wanneer zij zichzelf op haar best voelt. Ook kan ze zich nu echt focussen op datgene wat ze het leukst vindt en heeft ze bijvoorbeeld geen last meer van opdrachten van een werkgever die je tussendoor moet doen. Sterker nog, ze werk nu meer uren dan dat voorheen überhaupt mogelijk was voor haar. Ze is dan ook nog steeds enorm blij dat ze ervoor gekozen heeft om de stap naar het ondernemerschap te zetten.

Obstakels van het ondernemerschap

Het ondernemerschap is echter niet alleen maar rozengeur en maneschijn, heeft ook Maartje ervaren. Vooral de coronacrisis was erg zwaar. In januari 2020 begon ze namelijk met haar onderneming en twee maanden later ging Nederland in lockdown. Geen mensen thuis mogen ontvangen is op zijn zachtst gezegd niet ideaal voor een praktijk gevestigd in eigen huis. Bovendien zaten de kinderen ineens weer heel de dag thuis, wat ook veel energie vergt. Zoals elke crisissituatie bood deze gelukkig ook weer kansen.

Maartje besloot namelijk zichzelf verder te ontwikkelen en tussendoor een opleiding tot voedingsdeskundige te volgen. Daarnaast ging ze ook online met klanten aan de slag en naarmate er weer meer mogelijk was, kreeg ze ook in een verzorgingstehuis de mogelijkheid om haar onderneming uit te oefenen. Dit leidde uiteindelijk ook weer tot de volgende tegenslag. In dat verzorgingstehuis brak namelijk corona uit en het ging toen meteen volledig op slot. Hierdoor kon ze er niet meer naar binnen en had ze geen toegang meer tot alle dossiers die ze daar had. Een zware tijd, maar ook hier kwam ze weer bovenop.

Waar het meest trots op als ondernemer?

Maartje is op veel dingen trots die ze in deze korte tijd nu al heeft kunnen bereiken. Een specifiek ding kan ze dan ook niet opnoemen. Het is dan ook gewoon de onderneming zoals die nu staat en de weg ernaartoe waar ze het meest trots op is. Dit is iets wat ze jaren geleden nooit voor mogelijk had gehouden en daar kan ze dan ook zeker trots op zijn.

Toekomstplannen

Maartje heeft nog vele plannen voor de toekomst. Zo volgt ze nu ook een opleiding tot voedingskundige voor vrouwen in de overgang. Dat is een doelgroep waar ze zich nu dus ook steeds meer op aan het oriënteren is. Vrouwen voor Vrouwen is daarbij dan ook het credo. Verder wil ze zo lang mogelijk een positieve impact blijven hebben op de levensstijl van haar klanten. Dat is natuurlijk de kern van haar onderneming.

Samenwerking met Solvid Ondernemen

Maartje is gestart met een werkfit traject samen met adviseur Dennis Stad. Voornamelijk het op orde hebben van de financiële huishouding was iets waar zij moeite mee had. Eerst bracht dat allemaal chaos in het hoofd, maar Dennis hielp haar hier uitstekend bij. De hele onderneming is er hierdoor een stuk overzichtelijker op geworden.

Verder heeft het netwerk van Solvid Ondernemen haar ook veel gebracht. Door de jarenlange ervaring die Solvid Ondernemen heeft met het begeleiden van ondernemers, is er ook een groot netwerk opgebouwd. Dit heeft Maartje ook geholpen aan een goede boekhouder en een websitespecialist. Ze is er dan ook erg blij mee dat ze dit traject is gestart.

Boodschap aan mensen in een uitkeringssituatie

Maartje heeft ook een boodschap voor andere mensen in een uitkeringssituatie die nadenken over het starten van een eigen onderneming. “Dat moet je zeker doen! Laat je niet tegenhouden door mensen die zeggen dat je het niet moet doen.” Ze vindt dan ook dat je je niet moet laten leiden door de onmogelijkheden, maar juist de mogelijkheden. Meerdere mensen in haar omgeving zeiden dat ze het niet moest doen, waaronder haar bedrijfsarts. Toch heeft ze doorgezet en is ze nu harstikke gelukkig met wat ze heeft. “In Nederland is er veel mogelijk wat betreft ondernemen met een uitkering. Pak die kans dan ook zeker aan!”

Waar is jouw onderneming te vinden?

De website van Maartje: www.praktijkvoedsaam.nl
De Instagrampagina van Maartje: @praktijkvoedsaam
De Facebookpagina van Maartje:  www.facebook.com/praktijkvoedsaam

Ondernemen vanuit je uitkeringssituatie?

Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Recente artikelen

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit