Solvid Ondernemen kan u helpen als u een bijstanduitkering heeft of een inkomen heeft uit uw eigen onderneming wat rond het bijstandniveau zit. Het Bbz (voluit Besluit Bijstandverlening Zelfstandigen 2004) is een regeling vanuit de overheid om startende ondernemers vanuit de bijstand, of gevestigde ondernemers die in zwaar weer verkeren te helpen bij de (door)start van hun onderneming. Dit kan middels een lening maar ook door bijvoorbeeld een tijdelijke voorziening in het levensonderhoud.

De uitvoering van de wet gebeurt (in lijn met de bijstand) op gemeenteniveau. Gemeenten zijn kritisch bij het verstrekken van Bbz kredieten. U zult de gemeente en vaak ook een externe partij die onafhankelijk van de gemeente de levensvatbaarheid van uw onderneming toetst moeten overtuigen van de haalbaarheid van uw plannen. Dit betekent dus dat uw (financiële) prognoses in lijn moeten zijn met de markt waarin u zich bevindt en de kwaliteiten en ervaring die u daarbij meebrengt als ondernemer.

Komt u in aanmerking voor het Bbz?

Niet iedere ondernemer of starter komt in aanmerking voor het Bbz, daarom stellen we graag samen met u vast of u tot de doelgroep behoort. Blijkt dit niet het geval te zijn dan kunnen we samen met u de alternatieven onderzoeken.

Een goede voorbereiding is het halve werk.

Een succesvolle Bbz aanvraag hangt samen met een goed doordacht en geverifieerd bedrijfsplan. Wij merken dat veel ondernemers het lastig vinden in te schatten wat de gemeente precies verlangt. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies waar een geloofwaardig bedrijfsplan en financiële prognose allemaal aan moet voldoen.

Hulp bij aanvragen Bbz?

Heeft u het idee dat u vastloopt bij het opstellen van uw plannen dan kunt u ons altijd bellen voor een vrijblijvende afspraak om in kaart te brengen hoe Solvid Ondernemen samen met u de aanvraag zo snel mogelijk weer op de rails kan krijgen. Of vul het contactformulier op deze pagina in, dan nemen wij contact met u op.

Door de hoge kosten die er voor een gemeente gemoeid zijn met een Bbz aanvraag zijn ze zeer terughoudend om na een eerste onderzoek nogmaals uw casus in behandeling te nemen. Zorg er daarom voor dat u meteen goed voor de dag komt!

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Onze contactgegevens vindt u hier.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van ondernemerschap lees dan gerust verder door hieronder op het onderwerp van uw keuze te klikken.

Wilt u weten welke alternatieve mogelijkheden er voor u zijn om een passende bedrijfsfinanciering te realiseren? Lees dan nu verder!

Lees meer

Een ondernemingsplan vormt het fundament van uw onderneming. Start niet voordat u alle kansen en bedreigingen in kaart hebt. Solvid helpt u hier graag bij.

Lees meer

Welke Rechtsvorm past bij uw bedrijf? Solvid Ondernemen helpt u bij het kiezen van een geschikte rechtsvorm, waarmee u risico’s zoveel mogelijk inperkt.

Lees meer

De basis onder uw onderneming is uw eigen bedrijfsplan of ondernemersplan. Schakel de kennis en kunde van Solvid Ondernemen in voor een succesvolle start.

Lees meer

Wilt u meer uit uw bedrijf halen, samen sparren over uw bedrijfsvoering en deze optimaliseren? Maak een afspraak met onze adviseurs voor een quickscan en haal het maximale uit uw bedrijf!

Lees meer

Altijd al de ambitie gehad om voor uzelf te starten, maar nog geen concreet bedrijfsidee? Solvid begeleidt u hierin! Wij vertalen uw idee naar concrete plannen en naar een succesvolle onderneming.

Lees meer